Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Σχέσεις εξάρτησης: 9 σημάδια ότι η ζωή σου κινείται γύρω από τον σύντροφό σου & μόνο

Σχέσεις εξάρτησης: 9 σημάδια ότι η ζωή σου κινείται γύρω από τον σύντροφό σου & μόνο

Το να ακούμε και να φροντίζουμε για τις ανάγκες μας –σημάδι πως πραγματικά αγαπάμε τον εαυτό μας- δεν είναι ούτε εγωιστικό ούτε στοιχείο ναρκισσισμού. Είναι ΑΓΑΠΗ. Το να επιτρέπουμε σε κάποιον να μας πληγώνει αποκαλύπτει περισσότερα για τον δικό μας αυτοσεβασμό και λιγότερα για το άλλο πρόσωπο καθώς του εμείς του επιτρέψαμε να μπει στη ζωή μας. Μια σχέση που βασίζεται στη δική σου εξάρτηση από εκείνον δεν είναι υγιής. Τα αίτια που το κάνει μια γυναίκα είναι υποκειμενικά και οφείλει να μιλήσει με τον εαυτό της ώστε να βρει τα βαθύτερα αίτια των επιλογών της. Η αρχή είναι να συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι σε μια σχέση εξάρτησης από εκείνον: Πώς; Αν οι 9 συμπεριφορές που ακολουθούν χαρακτηρίζουν τη σχέση σου τότε θα ξέρεις.

1. Kάνεις πράγματα για τον σύντροφό σου που εκείνος είναι ικανός να κάνει για τον εαυτό του, αλλά του τα προσφέρεις στο όνομα της αγάπης.

2. Αφήνεις πάντα στον σύντροφό σου να κάνει ότι θέλει μέσα στη σχέση και μετά νιώθεις γεμάτη θυμό. “Κοιτά τι κάνω εγώ για σένα” είναι μια συχνή φράση στις σχέσεις εξάρτησης.

3. Νιώθεις υπεύθυνη για τις πράξεις και τη συμπεριφορά του συντρόφου σου.

4. Πάντα αγωνίας ή μιλάς για τα προβλήματα που έχει ο σύντροφός σου σαν να είναι δικά σου προβλήματα.

5. Αποδέχεσαι ανώριμες συμπεριφορές από την πλευρά του που σε πληγώνουν –συναισθηματικά, οικονομικά ή και σωματικά-. Αντί να εγκαταλείψεις τη σχέση νιώθεις λύπη και ενοχές και έτσι θες να μείνεις κοντά του για να τον βοηθήσεις.

6. Η διάθεση του συντρόφου σου επηρεάζει την ημέρα σου.

7. Θες να γνωρίζεις διαρκώς τι σκέφτεται και τι κάνει ο σύντροφός σου.

8. Οι ανάγκες του συντρόφου σου είναι πάντα προτεραιότητα ενώ οι δικές σου ούτε καν εκδηλώνονται.

9. Έχεις διστακτικότητα να εκφράσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου και ουσιαστικά αρνείσαι τα όσα αισθάνεσαι.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr