Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Σεξ: Γίνονται διακρίσεις και στον οργασμό!

Σεξ: Γίνονται διακρίσεις και στον οργασμό!

Το περιστασιακό σεξ δεν ικανοποιεί τις γυναίκες όσο τους άνδρες. Και ο λόγος είναι ο εξής: Οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να απολαύσουν έναν οργασμό όταν δε βρίσκονται σε σχέση!
Αν και οι νέες γυναίκες σήμερα είναι το ίδιο ανοιχτές με τους άνδρες στην προοπτική ενός one night stand, δε φαίνεται να το ευχαριστιούνται τελικά.
«Η σεξουαλική απελευθέρωση, με τους άνδρες και τις γυναίκες να προτιμούν με την ίδια συχνότητα το περιστασιακό σεξ, μάλλον προϋποθέτει ότι τα δύο φύλα το απολαμβάνουν εξίσου», δηλώνει η Κιμ Γουόλεν, καθηγήτρια νευροενδοκρινολογίας από το Πανεπιστήμιο Έμορι στην Ατλάντα των ΗΠΑ. «Όμως φαίνεται πως τελικά δεν υπάρχει ισότητα στην απόλαυση.»
Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 600 φοιτητές από το βιολόγο Τζάστιν Γκαρσία του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπίνγκαμτον στη Νέα Υόρκη έδειξε πως οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να φτάσουν στην κορύφωση όταν βρίσκονται σε μόνιμη σχέση. Η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών για το Σεξ.
Παρόμοια μελέτη που περιελάμβανε 24.000 φοιτητές από 21 διαφορετικά κολλέγια έδειξε ότι μόνο το 40% των γυναικών κατάφερε να φτάσει σε οργασμό έπειτα από μια «τυχαία» σεξουαλική συνεύρεση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες άγγιζε το 80%. Αντίθετα, περίπου το 75% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσε πως κατάφερε να φτάσει σε οργασμό ενώ βρίσκεται σε μόνιμη σχέση.
Φαίνεται λοιπόν πως η «εξάσκηση» με τον ίδιο σύντροφο κάνει καλό στις γυναίκες, ενώ και οι άνδρες δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον να ικανοποιήσουν την αγαπημένη τους όταν είναι καιρό μαζί.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr