Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Σημείο G: Τι πρέπει να ξέρεις για να το «εκμεταλλευτείς»!

Σημείο G: Τι πρέπει να ξέρεις για να το «εκμεταλλευτείς»!

Πολλά έχουν γραφτεί για το σημείο G. Αν πραγματικά υπάρχει, πού βρίσκεται και πώς ενεργοποιείται; Για αρχή πρέπει να μάθεις τις βασικές πληροφορίες για να  το εκμεταλλευτείς όπως πρέπει (βλέπε δυνατούς οργασμους)!

1. Το σημείο G, γνωστό και ως σημείο Grafenberg, πήρε την ονομασία του από το γερμανό γυναικολόγο Ernst Grafenberg στη δεκαετία του ’40.

2. Αποτελεί μια ιδιαίτερα ερωτογενή περιοχή της γυναίκας, που οδηγεί σε δυνατή σεξουαλική διέγερση όταν ερεθίζεται, που προσφέρει έντονους οργασμούς.

3. Το σημείο είναι ουσιαστικά η συγκέντωση νευρικού ιστού σε σχήμα φασολιού και βρίσκεται πίσω από το ηβικό οστό και στην κορυφή του τραχήλου.

4. Εντοπίζεται στα 7, 6 εκατοστά του πρόσθιου τοιχώματος του κόλπου.

5. Ουσιαστικά αποτελεί τον γυναικείο αδένα του προστάτη και όπως ο αντρικός προστάτης είναι πολύ ευαίσθητος στην πίεση και στη διέγερση.

6. Είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με τα νεύρα της κλειτορίδας, που σημαίνει πως αν υπάρξει διέγερση εκεί μπορεί να διεγερθεί και το σημείο G.

7. Στο ταντρικό σεξ, το σημείο G ονομάζεται το ιερό σημείο, καθώς θεωρείται το συναισθηματικό κέντρο της γυναίκας.

8. Οι στάσεις ‘γυναίκα από πάνω’, ‘doggy style’ και η ιεραποστολική στάση με μαξιλάρια να ανασηκώνουν το σώμα της γυναίκας φέρνουν περισσότερη διέγερση στο σημείο.

Πηγή: queen.gr