Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Στυτική δυσλειτουργία: Για ποια ασθένεια χτυπάει «καμπανάκι»

Στυτική δυσλειτουργία: Για ποια ασθένεια χτυπάει «καμπανάκι»

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η συνεχής ή περιοδική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης, για να υπάρξει μία επιτυχημένη σεξουαλική επαφή.

Πρόκειται για σύμπτωμα και όχι για πάθηση, γι’ αυτό πρέπει να γίνεται διαχωρισμός της στυτικής δυσλειτουργίας από τη σεξουαλική δυσλειτουργία, που είναι ευρύτερος όρος και περιλαμβάνει διαταραχές της ερωτικής επιθυμίας, της εκσπερμάτισης, του οργασμού και της ικανοποίησης.

Ένα παροδικό επεισόδιο στυτικής δυσλειτουργίας δεν είναι αναγκαστικά σημαντικό και μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αν, όμως, αυτό επαναλαμβάνεται ή είναι μόνιμο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

bigstock Sexual Dysfunction 40415914

Και αυτό γιατί οι άνδρες που εμφανίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να πάσχουν από μη διαγνωσμένο διαβήτη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι ερευνητές από το Νοσοκομείο Λίστερ στο Λονδίνο, μελέτησαν 129 άνδρες που προσήλθαν στο νοσοκομείο με πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Βρήκαν ότι το 5% από αυτούς δεν γνώριζε ότι πάσχει από διαβήτη, ενώ στο 12% των υπολοίπων τα επίπεδα γλυκόζης ήταν αρκετά υψηλά και θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγούσαν τελικά στην εμφάνιση διαβήτη, αν δεν λαμβάνονταν τα κατάλληλα θεραπευτικά μέτρα (δίαιτα και άσκηση).

Ο διαβήτης και άλλα χρόνια νοσήματα τα οποία προσβάλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα και τις λείες μυϊκές ίνες ευθύνονται πολλές φορές για την ανδρική ανικανότητα. Ως εκ τούτου, όλοι οι άνδρες με προβλήματα τέτοιας φύσης θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου ούρων και αίματος, υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr