Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τι μπορεί να κάνει το σεξ στην καριέρα σας

Τι μπορεί να κάνει το σεξ στην καριέρα σας

Πώς η επαγγελματική σας πορεία μπορεί να πάρει την… ανηφόρα

Το σεξ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς σχέσης ανάμεσα στα ζευγάρια και μάλιστα, δεν είναι τυχαίο που η ατάκα της «Θεοπούλας» στην τηλεοπτική επιτυχία «Παρά Πέντε» έχει αφήσει πλέον εποχή.

«Κόβεται το σεξ;».

Και η απάντηση είναι… όχι!

Κι αυτό γιατί πέρα από τα οφέλη στην υγεία και την ψυχολογία, το σεξ μπορεί να οδηγήσει στην… ανηφόρα και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία!

Πολύ συχνά οι άνθρωποι πιστεύουμε, ότι η επαγγελματική και η προσωπική μας ζωή είναι δύο εντελώς ανεξάρτητες «σφαίρες». Στην πραγματικότητα όμως, αυτά που συμβαίνουν στο σπίτι μας και αυτά που ζούμε στο χώρο εργασίας μας συχνά έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενες επιπτώσεις, γράφει ο Ilya Pozin στο inc.com.

Για παράδειγμα, μια αγχωτική μέρα στο γραφείο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στο σπίτι μας με κακή διάθεση, ενώ το εργασιακό άγχος μπορεί να ανεβάσει την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσει από πονοκεφάλους μέχρι αϋπνίες.

Παρομοίως, η ευτυχία στο σπίτι μπορεί να έχει «καταπραϋντικές επιδράσεις» στην επαγγελματική ζωή, βοηθώντας μας να έχουμε «καθαρό μυαλό», προκειμένου να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις, μειώνοντας τα επίπεδα του στρες.
Το σεξ έχει την «ικανότητα» να βελτιώνει την καριέρα… είτε είναι κανείς υπάλληλος, είτε αφεντικό.

Διαβάστε παρακάτω με ποιους τρόπους:

1. Όσοι κάνουν σεξ, αμείβονται καλύτερα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Εργασίας στις ΗΠΑ (Institute for the Study of Labor). Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι άνθρωποι που έκαναν σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, έβγαζαν περισσότερα χρήματα από εκείνους που… δεν είχαν χρόνο για σεξ. Φαίνεται –όπως σημειώνει η ίδια έρευνα- ότι όσοι κάνουν πιο πολύ σεξ, τείνουν να είναι περισσότερο χαρούμενοι και υγιείς, με αποτέλεσμα να είναι πιο ενθουσιώδεις στην εργασία τους, να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις και να κάνουν λιγότερες διακρίσεις, στοιχεία που με τη σειρά τους αντικατοπτρίζονται σε υψηλότερες ανταμοιβές.

2. Το σεξ βελτιώνει το στρες και προωθεί την υγεία. Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες που βιώνει κανείς, κάτι που αυτόματα σημαίνει καλύτερη υγεία και λιγότερες ημέρες αναρρωτικής άδειας. Σύμφωνα με το βιβλίο Your Doctor is Wrong της Sharon Norling, οι συχνοί οργασμοί μπορεί να αυξήσουν τον προσδόκιμο όρο ζωής από τρία έως οκτώ χρόνια. Επιπλέον, μια έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα έδειξε ότι η σεξουαλική συμπεριφορά σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα αρνητικής διάθεσης και αυξημένα επίπεδα θετικής διάθεσης την επόμενη ημέρα στις γυναίκες μέσης ηλικίας.

3. Το σεξ βοηθά στην παραγωγή ορμονών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ορμόνη dehydroepiandrosterone (DHEA) απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης και προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση των συμπτωμάτων στις γυναίκες που υποφέρουν από λύκο, αλλά και της κατάθλιψης. Επιπλέον, μια έρευνα που διεξήχθη από το Royal Edinburgh Hospital έδειξε, ότι οι 40ρηδες που ανέφεραν ότι έκαναν κατά 50% περισσότερο σεξ από τους συνομηλίκους τους, έμοιαζαν 7-13 χρόνια νεότεροι.

4. Τέλος στους πονοκεφάλους. Η οξυτοκίνη είναι αναλγητικό. Η οξυτοκίνη, η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ και ονομάζεται και ως η «ορμόνη της αγάπης», λειτουργεί και ως αναλγητικό. Η ίδια ορμόνη απελευθερώνεται και κατά τη διάρκεια του τοκετού, μειώνοντας τους πόνους στις γυναίκες.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr