Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Τι δεν πρέπει να κάνει ποτέ μια γυναίκα στο στήθος της!

Τι δεν πρέπει να κάνει ποτέ μια γυναίκα στο στήθος της!

Μπορεί να διαβάζετε ότι η Κιμ Καρντάσιαν επιλέγει να «ακινητοποιεί» με κολλητική ταινία το στήθος της κάτω από τα φορέματα που βάζει, όταν κάνει κάποιες δημόσιες εμφανίσεις, και ίσως κάποιες νεαρές κοπέλες να επηρεάζονται και να πιστεύουν ότι αυτό είναι κάτι που, γενικά, το κάνουν οι γυναίκες.

Λάθος! Αυτό, μαζί με κάποιες ακόμα συνήθειες ή πρακτικές, κάνουν κακό στο στήθος μιας γυναίκας.

Δείτε τι λέει ο δρ Bruce Katz, διευθυντής του JUVA Skin & Laser Center στη Ν. Υόρκη, ότι δεν θα πρέπει να κάνει ποτέ μια γυναίκα στο στήθος της:

Κολλητική ταινία

Παραπάνω αναφέραμε την περίπτωση της Κιμ Καρντάσιαν. Ο δρ Katz λέει ότι αν το κάνετε αυτό, κινδυνεύετε με σοβαρό δερματικό ερεθισμό. “Μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να προκαλέσει εξάνθημα, ειδικά γύρω από τις θηλές σας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες (…) Θα μπορούσατε ακόμη και να αναπτύξετε αλλεργία σε ουσίες σε αυτές τις κόλλες, και καταλήξετε να έχετε εξάρσεις με έκζεμα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κολλητική ταινία στο μέλλον”.

Botox στο στήθος

Μερικοί επιτήδειοι προάγουν το “breastox”, δηλαδή μια “θεραπεία” με botox κατά την οποία γίνονται ενέσεις μπότοξ στους μυς του στήθους για… ανόρθωση. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι επειδή οι μυς σε εκείνο το σημείο χαλαρώνουν, αναλαμβάνουν οι ραχιαίοι μυς σας να… σηκώσουν το βάρος!

Αλλά η αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρούργων υποστηρίζει ότι η ενέσιμη ανόρθωση στήθους είναι μια συνολική αποτυχία. “Δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση του δέρματος, κάτι που συμβάλλει στην πτώση του στήθους”, λέει ο δρ Alexes Hazen, πλαστικός χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Langone της Ν. Υόρκης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, επίσης, ενάντια στην έγχυση μπότοξ, που έχει κατασκευαστεί για τους μυς του προσώπου, στο στήθος: “Δεν έχουμε καθόλου επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια” λέει ο δρ Hazen.

Αποτρίχωση με κερί γύρω από τις θηλές στο στήθος

Εκτός από το ότι προκαλεί την εμφάνιση νέων τριχών που γυρίζουν προς τα μέσα και προκαλούν τοπική φλεγμονή και ερεθισμό, η αποτρίχωση με κερί σε τόσο ευαίσθητο σημείο μπορεί να προκαλέσει επώδυνα εγκαύματα, σύμφωνα με τον δρ Katz. Ούτε η ηλεκτρόλυση είναι καλή επιλογή, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες ουλές.

Η πιο σωστή επιλογή είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να εξετάσετε την δυνατότητα αποτρίχωσης με λέιζερ, που είναι μια πιο μόνιμη λύση, σύμφωνα με τον δρ Katz.

Τρέξιμο με μη αθλητικό σουτιέν

Μπορεί το αγαπημένο σας σουτιέν να σας προσδίδει σέξι εμφάνιση, αλλά, αν πρόκειται να κάνετε τρέξιμο, τότε πρέπει να βάλετε αθλητικό σουτιέν.

Πέραν του ότι τα απλά σουτιέν είναι άβολα στο τρέξιμο, μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες στον συνδετικό ιστό στο στήθος σας, προκαλώντας χαλάρωση. Το γυναικείο στήθος τείνει να αναπηδάει ακόμα και 20 εκατοστά κατά τη διάρκεια του τζόγκινγκ, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ. Γι’ αυτό πρέπει να φοράτε αθλητικό σουτιέν, που είναι σχεδιασμένο για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Piercing στις θηλές

Μπορεί πολλές celebrities να δείχνουν περήφανα τα σκουλαρίκια που έχουν περάσει στις θηλές στο στήθος τους, αλλά αυτό είναι κάτιπου εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Το piercing στις θηλές αυξάνει 10 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης αποστήματος, δηλαδή κιας επώδυνης μόλυνσης όπου υπάρχει και έκκριση με πύον από την πληγή, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Αϊόβα.

Το piercing μπορεί επίσης να βλάψει τους αδένες παραγωγής γάλακτος, το οποίο μπορεί να είναι σημαντικό πρόβλημα αν προσπαθήσετε να θηλάσετε αργότερα στην ζωή σας.

Τέλος, ο δρ Katz επισημαίνει: “Μερικές γυναίκες είναι αλλεργικές στο μέταλλο που χρησιμοποιείται για τη διάτρηση ή και στο ίδιο το σκουλαρίκι, ή δαχτυλίδι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό εξάνθημα. Ακόμα χειρότερα, αν η διαδικασία γίνει χωρίς κατάλληλη απολύμανση των εργαλείων, μπορεί να κολλήσετε ηπατίτιδα Β, ηπατίτιδα C ή και AIDS/HIV!

πηγή: iatropedia.gr