Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Οι τρεις παράγοντες που πρέπει να προσέχετε στα σεξουαλικά βοηθήματα

Οι τρεις παράγοντες που πρέπει να προσέχετε στα σεξουαλικά βοηθήματα

Πολλά από τα σεξουαλικά βοηθήματα και παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο είναι προϊόντα αντιγραφής και φτηνής απομίμησης, προερχόμενα κυρίως από την Κίνα, όπου οι κανονισμοί για την κατασκευή και διάθεσή τους στον καταναλωτή είναι σαφώς λιγότερο αυστηροί συγκριτικά με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Για αυτόν το λόγο πρέπει να έχετε πάντα το νου σας σε τρεις βασικούς παράγοντες, σχετικά με την καταλληλότητα των προϊόντων αυτών.

Πολλά σεξουαλικά βοηθήματα μπορεί για παράδειγμα να περιέχουν χλωριούχο βινύλιο (PVC), το οποίο είναι είδος πλαστικού με φθαλικές ενώσεις και το οποίο μπορεί να ερεθίσει την ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων, αλλά όχι με τον… επιθυμητό τρόπο.

Οι φτηνές απομιμήσεις είναι από κακής ποιότητας πλαστικό με τοξικές ουσίες όπως η μελαμίνη και κατά κανόνα μεγάλη περιεκτικότητα σε φθαλικές ενώσεις, οι οποίες έχουν συνδεθεί κλινικά με την ανάπτυξη καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα προϊόντα περιέχουν από 24% έως και 51% φθαλικές ενώσεις.

Η μελαμίνη μπορεί να προκαλέσει πέτρες στα νεφρά, κατάρρευση των νεφρών και να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο. Συμπτώματα δηλητηρίασης του οργανισμού από μελαμίνη είναι το αίμα στα ούρα, η μικρή ποσότητα ούρων και η υπέρταση.

Με δεδομένο ότι τις περισσότερες φορές η χρήση των σεξουαλικών βοηθημάτων περιλαμβάνει να έρχονται σε επαφή με απροστάτευτες περιοχές του σώματος, όπως το αιδοίο, πρέπει να προσέχετε πάντα τους παρακάτω παράγοντες, για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα κατασκευής τους:

-Επιλέγετε προϊόντα που είναι κατασκευασμένα 100% από σιλικόνη, η οποία είναι πάντοτε “θαμπή” στην όψη και ποτέ διαφανής. Επίσης αποφύγετε προϊόντα κατασκευαστών από την Κίνα.

-Αποφύγετε τα φθηνά σεξουαλικά βοηθήματα που έχουν έντονο άρωμα χημικής προέλευσης, το οποίο δεν φεύγει ακόμα και μετά από πολλά πλυσίματα.

-Οι δονητές και άλλα βοηθήματα/παιχνίδια που είναι διαφανή, πιθανότατα περιέχουν ελαστομερή πλαστικά υλικά. Αν και δεν περιέχουν φθαλικές ενώσεις, τα ελαστομερή έχει αποδειχθεί ότι απορροφούν ουσίες από το περιβάλλον και δεν αποστειρώνονται. Είναι σώφρον να τα χρησιμοποιείτε πάντα μαζί με προφυλακτικό.

 

Πηγή: onmed.gr