Τετάρτη , 10 Αύγουστος 2022

Άρης: Κατατέθηκε έφεση για την αδειοδότηση, κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης

Σε κίνδυνο βρίσκεται και επισήμως πλέον η συμμετοχή του Άρη στο Conference League τη νέα περίοδο.

Παρότι οι «κίτρινοι» συμπεριλήφθηκαν στις 10 ομάδες που έλαβαν άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA, αυτή τίθεται υπό αμφισβήτηση. Μετά το εξώδικο που απέστειλε ο Βόλος (καταγγέλλοντας παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ και απειλώντας να φτάσει στις διεθνείς ομοσπονδίες), ο προϊστάμενος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, κατέθεσε έφεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σαράκης είχε μειοψηφήσει στη σχετική ψηφοφορία και είχε κάνει αρνητική εισήγηση, επικαλούμενος οφειλές του Άρη σε πρώην ποδοσφαιριστή που δεν έχουν ρυθμιστεί. Η ΑΕΚ δεν άσκησε το δικαίωμα έφεσης που επίσης διέθετε ως έχουσα έννομο συμφέρον, ωστόσο το έπραξε εκείνος εντός του διαστήματος τριών ημερολογιακών ημερών που προβλέπεται.

Έτσι, η υπόθεση μεταφέρεται πλέον στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ και σε περίπτωση που αυτό κάνει δεκτή την έφεση, θα ανακληθεί η άδεια συμμετοχής του Άρη στην Ευρώπη.

Ακόμα και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια, οι «κίτρινοι» θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην UEFA, η οποία προ πενταετίας είχε κληθεί να κρίνει την τύχη μιας παρόμοιας υπόθεσης.

Τότε που το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ είχε δώσει άδεια ευρωπαϊκής συμμετοχής στον Πανιώνιο (παρόλο που σε πρώτο βαθμό αυτή είχε απορριφθεί), αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του άναψε κόκκινο, δικαιώνοντας σχετική προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα και δίνοντας σε εκείνον την ευρωπαϊκή θέση.


Πηγή