Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Άρση Βαρών: Τρία χρυσά μετάλλια με δύο ρεκόρ Ευρώπης για την 15χρονη Μαρία Στρατουδάκη! [βίντεο]

Η φοβερή 15χρονη πρωταθλήτρια, Μαρία Στρατουδάκη, ήταν καταπληκτική σε έναν ακόμη αγώνα άρσης βαρών.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Κ15 στο Κισινάου της Μολδαβίας σάρωσε τα χρυσά μετάλλια, ενώ κατέρριψε και το ρεκόρ Ευρώπης και στις δύο κινήσεις, στην ηλικία κάτω των 15.

Στο αρασέ κατέκτησε το χρυσό σηκώνοντας 70 κιλά, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης Κ15! Στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 64 κιλά και στην επόμενη 68.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επολέ ζετέ ήταν το ίδιο συγκλονιστική. Με τα 90 κιλά εκτός από το χρυσό στην κίνηση και στο σύνολο, κατέρριψε και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ. Νωρίτερα σήκωσε με επιτυχία τα 83 και τα 87 κιλά, που ήταν η πρώτη κατάρριψη του ρεκόρ Ευρώπης πριν σηκώσει τα 90 κιλά. Ενδεικτικό της ολοκληρωτικής επικράτησης της είναι το γεγονός ότι η δεύτερη Ρουμάνα Σίπος, έμεινε 13 ολόκληρα κιλά πίσω στο σύνολο!

Απίστευτα κατορθώματα από τη Μαρία που έγινε 15 ετών πριν από λίγες ημέρες και ήδη έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τελικό των 49κ. συμμετείχε και η Σταυρούλα Ευτυχία Παπαδόσιφου. Στο αρασέ είχε μόνο την πρώτη προσπάθεια επιτυχημένη στα 40 κιλά. Στο επολέ ζετέ σήκωσε 58 ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 98 κιλά και την 8η θέση.


Πηγή