Τρίτη , 4 Οκτώβριος 2022

«Έκρηξη» Μαρινάκη-Αλαφούζου κατά Μπαλτάκου της ΕΠΟ -«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή…» λέει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού

Η διαφωνία της ΕΠΟ και της πλειοψηφίας της Super League για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της Διαιτησίας τη νέα αγωνιστική περίοδο, από τη θέση του αρχιδιαιτητή, έφερε ρήξη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης, ενοχλήθηκε σφόδρα από την κίνηση της ΕΠΟ να προτείνει τον Στίβεν Μπένετ για την ηγεσία της ΚΕΔ, ενώ η πλειοψηφία της Λίγκας είχε ήδη ταχθεί υπέρ της ανανέωσης συμβολαίου του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, η συνεργασία του οποίου με την Ομοσπονδία λήγει στο τέλος Ιουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λόγια του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή και προσπάθεια να συνθέσουμε και να πάμε το ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Πριν λίγο, ο κύριος Μπαλτάκος, δείχνοντας ποιος είναι, ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την πρόσληψη του κυρίου Μπένετ, του βοηθού του Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή, απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του;», φέρεται να είπε ο κ. Μαρινάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Από σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά. Θα ζητήσω κι ένα γραφείο στην ΕΠΟ από αύριο, ως αντιπρόεδρος, για να δούμε τι ακριβώς γίνεται εκεί μέσα. Και θα τα βρούμε όλα. Και θα τα ψάξουμε όλα. Μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα», συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε να κάνουμε με δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν από κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους εισιτήριο για έναν αγώνα και δεν έχουν καμιά σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από σήμερα μπαίνει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο θα πάει μπροστά, θέλουν-δεν θέλουν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίδραση και από τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που προηγήθηκε χρονικά του Δ.Σ., προκάλεσε εντάσεις στη συνεδρίαση. Ένας από τους ιδιοκτήτες που αντέδρασαν ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, που δήλωσε ότι για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αποφασίσει το ίδιο.

«Μένω άναυδος με αυτά που ακούω. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να δεχόμαστε καπέλο από την ΕΠΟ; Λίγα λεπτά πριν το συμβούλιο; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος», είπε.


Πηγή