Κυριακή , 10 Δεκέμβριος 2023

Αυγενάκης: «Το ΟΑΚΑ ξαναβρίσκει τη λάμψη και τον ζωτικό του ρόλο»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προχώρησε σε ανάρτηση σχετικά με την αντικατάσταση του ταρτάν στο ΟΑΚΑ.

Η δημοσίευση αυτή έγινε με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου της προσεχούς Τρίτης (24/5, 13:30), στην οποία θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ολυμπιακού Σταδίου, για την αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων του ΟΑΚΑ (Κεντρικός Στίβος, Κ1, Κ2, Προπονητήριο ΣΕΓΑΣ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα social media:

«Το Ολυμπιακό Στάδιο, το αθλητικό τοπόσημο της χώρας μας, ξαναβρίσκει τη λάμψη και τον ζωτικό του ρόλο για την αθλητική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία, έπειτα από τις παγκόσμιες στιγμές δόξας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Παραλάβαμε τη “ναυαρχίδα” των αθλητικών υποδομών της χώρας μας ως ένα αθλητικό κέντρο που είχε εγκαταλειφθεί, είχε μαραζώσει και είχε απαξιωθεί.

Tην μετατρέπουμε σε πολυχώρο που συνδυάζει αρμονικά την άθληση και την ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια, σε αθλητικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό προορισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Όπως ανακοινώσαμε μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το OAKA Athens Olympic Complex αλλάζει:
  • Το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του (συντήρηση στεγών Καλατράβα, ενεργειακή αναβάθμιση κ.ά.).
  • Ολοκληρώνουμε το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού στίβου με νέες πισίνες, καθιστώντας το από τα κορυφαία της Ευρώπης.
  • Αξιοποιούμε το Ολυμπιακό Κέντρο Τένις
  • Παραχωρούμε το Κλειστό της Καλαθοσφαίρισης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς ωφέλεια όλου του μπάσκετ
  • Θα κατασκευάσουμε άμεσα, εντός ενός έτους, νέο Κλειστό Γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων για την Ξιφασκία, το Χάντμπολ, το Τσιρλίντνγκ και τη Γυμναστική.
  • Και μεθαύριο Τρίτη υπογράφουμε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Giorgos Patoulis, την Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση του συνόλου των ελαστικών συνθετικών ταπήτων (ταρτάν), προϋπολογισμού σχεδόν 6 εκατ., για τον Κεντρικό Στίβο, τα Κ1 και Κ2 και το Προπονητήριο του Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων.
    Το ΟΑΚΑ αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει, ο αθλητισμός μας αναπτύσσεται».


Πηγή