Κυριακή , 14 Απρίλιος 2024

Η FIFA τιμώρησε για 20 χρόνια Αφρικανό προπονητή που κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικο

Ποινή αποκλεισμού 20 ετών από κάθε σχετική με το ποδόσφαιρο δραστηριότητα, επέβαλε η FIFA σε Αφρικανό προπονητή ο οποίος ενεπλάκη σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Η υπόθεση αφορά τον Τζόναθαν Μπουκαμπάκουα στη Λαϊκή Δημοκρατία, έναν προπονητή με θητεία σε συλλόγους των περιοχών Λιπόπο και Μαλέμπο στο δυτικό μέρος της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, το δικαστικό τμήμα διαπίστωσε ότι ο κ. Μπουκαμπάκουα είχε παραβιάσει το άρθρο 24 (Προστασία της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας) του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA», αναφέρει το δελτίο τύπου της FIFA.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο προπονητής κατηγορείται για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων, που διαπράχθηκε εντός της Ομοσπονδίας Ποδοσφαιρού του Κονγκό».

Η ποινή που περιλαμβάνει και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων, «… είναι σύμφωνη με την πολιτική μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει η FIFA απέναντι σε κάθε μορφή βίας στο ποδόσφαιρο» τόνισε στην ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή