Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024

Η Super League 2 επιμένει στο «λουκέτο» -Ένταση και διαφωνίες στο ΔΣ

Ολοκληρώθηκε το ΔΣ της Super League 2, σήμερα (22/2), με τις ομάδες να αποφασίζουν την αναστολή της αγωνιστικής δράσης για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Οι ομάδες εξακολουθούν ν’ αντιδρούν στο ψαλίδισμα της επιχορήγησης από τη φορολόγηση του στοιχήματος και αποφάσισαν να παραμείνει το «λουκέτο».

Στο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξε ένταση και διαφωνίες όσον αφορά στη βιωσιμότητα των περισσότερων ομάδων, ενώ συζητήθηκε και η περίπτωση αλλαγής διοίκησης στη Super League 2, καθώς κάποιες ομάδες θεωρούν πως ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συλλόγων όπως θα έπρεπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ομάδες του δεύτερου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αποφάσισαν την την άμεση επανεκκίνηση του διαλόγου με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τη Super League, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης οικονομικών πόρων, μετά το ψαλίδισμα της επιχορήγησης από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Στη σχετική ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρεται:

«Ομόφωνα οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν την άμεση επανεκκίνηση του διαλόγου με βραχύβια συνέχιση της διακοπής του πρωταθλήματος, εξουσιοδοτώντας νεοσύστατη ειδική επιτροπή που θα διεξάγει τις απαραίτητες επαφές με τους θεσμικούς φορείς – Υφυπουργό Αθλητισμού και Super League 1- προκειμένου να εξευρεθούν οι οικονομικοί πόροι που θα επιτρέψουν τη βιωσιμότητα των ομάδων και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματός μας».

Στο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξε ένταση και διαφωνίες όσον αφορά στη βιωσιμότητα των περισσότερων ομάδων, ενώ συζητήθηκε και η περίπτωση αλλαγής διοίκησης στη Super League 2, καθώς κάποιες ομάδες θεωρούν πως ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συλλόγων όπως θα έπρεπε. Απόφαση δεν ελήφθη σχετικά καθώς απαιτείται το 3/4 των ψήφων.


Πηγή