Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024

Ιστιοπλοΐα: Θρίαμβος για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 4 Youth -Χρυσή η Γκίκα, ασημένια η Αναστασίου

Θριαμβευτικό για την ελληνική ιστιοπλοΐα ήταν το φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ILCA 4 Youth του Βόλου, στο οποίο έλαβαν μέρος 440 σκάφη από 50 χώρες.

Στην κατηγορία των κοριτσιών, η Ελλάδα κατέκτησε τα δύο πρώτα μετάλλια. Το χρυσό με την Ερμιόνη Γκίκα και το ασημένιο με την Κλεοπάτρα Αναστασίου, ενώ θαυμάσια ήταν και η Μαρία Ελένη Καλακώνα, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εθνικές ομάδες κοριτσιών και αγοριών πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, συμμετείχαν στον χρυσό στολίσκο και για μια ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη πόσο υψηλό είναι το επίπεδο της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Η Γκίκα του Ν.Ο. Καλαμακίου εντυπωσίασε από την αρχή του αγώνα και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, μετά από 10 ιστιοδρομίες και σε σύνολο 150 κοριτσιών. Οι θέσεις της ήταν 10, 2, 1, 1, 1, 76 (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 3, 2, 35, 1 και συγκέντρωσε 56 βαθμούς.

Η Αναστασίου του Ν.Ο.Π. Φαλήρου τερμάτισε 3, 1, 5, 5, 25 (την αφαίρεσε ως την χειρότερη), 18, 12, 12, 5, 14 και με 75 βαθμούς αναδείχθηκε ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τρεις ακόμη Ελληνίδες ήταν στην πρώτη δεκάδα. Η Μαρία Ελένη Καλακώνα του Ν.Ο Πάρου τερμάτισε στην 5η θέση, η Μαρία Χριστίνα Μελανίτη του ίδιου ομίλου στην 8η και η Τατιανή Μπουγιατιώτη του Ν.Α.Ο. Μάτι στην 9η.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα αγόρια μετά από 10 κούρσες, την καλύτερη ελληνική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βασίλης Κουκούδης του Α.Ν.Ο.Γ., ο οποίος πήρε την 9η θέση με 128 βαθμούς. Ο Νικόλαος Νεκτάριος Προκοπίου του Ν.Ο.Π.Φ. κατέλαβε την 13η θέση με 138β., ο Νικόλαος Ερωτόκριτος Κομιανός του Ν.Ο.Ε. την 14η με 143β. και ο Θεόφιλος Στυλίδης του ίδου ομίλου την 16η με 158 βαθμούς.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Ν.Ο. Βόλου Αργοναύτες υπό την αιγίδα της ΕΙΟ και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου.


Πηγή