Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Κανονικά με φιλάθλους οι αγώνες στο μπάσκετ και στα υπόλοιπα αθλήματα -Τι απάντησε ο Π. Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε σήμερα τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία και όπως προκύπτει, οι αγώνες στο μπάσκετ και στα υπόλοιπα αθλήματα θα διεξάγονται κανονικά με φιλάθλους στις εξέδρες.

Ανάμεσα σε αυτά που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών της Super league μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Το συγκεκριμένο μέτρο θα επεκταθεί και στις ομάδες Β’ των συλλόγων της Super League 2 που ανήκουν στις ΠΑΕ της Α’ κατηγορίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί και το ματς του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Από την ανακοίνωση της κυβέρνησης προκύπτει ότι οι αγώνες μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα θα διεξάγονται κανονικά με την παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Όπως είπε, σχετικά ερωτηθείς, ο κ. Μαρινάκης: «Θεωρούμε ότι τα επεισόδια επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα του βόλεϊ ό,τι συνέβη εκεί. Πολλές φορές οι οπαδοί που πάνε εκεί δεν έχουν καμία επαφή με το σπορ, δεν ξέρουν καν τι είναι το… φιλέ. Μεταφέρθηκε ένας στρατός κι έκανε ό,τι έκανε. Στο μπάσκετ έχει αξιολογηθεί ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, ενδιαφέρον, που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε οριακούς αγώνες μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, χωρίς τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να είχαμε την ίδια απόφαση στα άλλα αθλήματα».


Πηγή