Παρασκευή , 7 Μάι 2021
Κλάτενμπεργκ και με τη βούλα στην κεφαλή της ΚΕΔ

Κλάτενμπεργκ και με τη βούλα στην κεφαλή της ΚΕΔ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι και επίσημα από την Τετάρτη (05/08) ο νέος επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ο Άγγλος πρώην ρέφερι, που επιλέχθηκε από το Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου: (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ΕΠΟ, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένου.

Τον 45χρονο αρχιδιαιτητή θα πλαισιώσουν οι Αλαν Σνόντι από τη Βόρεια Ιρλανδία και Ζοάο Καπέλα από την Πορτογαλία. Στο πρώτο διάστημα της ενημέρωσής του για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ θα συνεργάζεται με τον Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, ο οποίος θα παραμείνει έως τις 31 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι και τυπικά ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ο 45χρονος πρώην διαιτητής FIFA υπέγραψε το διετές συμβόλαιο συνεργασίας του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Ευάγγελου Γραμμένου, του υπεύθυνου του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ αναλαμβάνει αμέσως τα νέα του καθήκοντα και στο πρώτο διάστημα της ενημέρωσής του για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ θα συνεργάζεται με τον κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, ο οποίος θα παραμείνει έως τις 31 Αυγούστου 2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή συνολική μετάβαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής στο νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα των άμεσων συνεργατών του στη νέα Κ.Ε.Δ. Πρόκειται για τους κ.κ. Αλαν Σνόντι (Βόρεια Ιρλανδία) και Ζοάο Καπέλα (Πορτογαλία).

Όπως έγινε τέλος γνωστό από τον κ. Κλάτενμπεργκ, για λόγους επιβολής πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο Παιχνίδι, των Μ.Μ.Ε. και των φιλάθλων, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Super League 1, θα ισχύσει πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων κάθε αγωνιστικής, με τη βοήθεια του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση των διαλόγων κατά την διάρκεια της εφαρμογής του».

Παράλληλα, η ΕΠΟ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της και το βιογραφικό του, που μπορείτε να δείτε εδώ.


Πηγή