Σάββατο , 27 Ιούλιος 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Πέντε αγωνιστικές στον Σουλεϊμάνοφ για την προσπάθεια να κλωτσήσει τη Φραπάρ

Με ποινή πέντε αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Ρώσος μεσοεπιθετικός του Άρη, Σουλεϊμάνοφ, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για την επίθεση στη Γαλλίδα διαιτητή Στεφανί Φραπάρ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι στο φύλλο αγώνα του τελικού του Κυπέλλου αναγραφόταν ότι ο Μαγκομέντ-Σάπι Σουλεϊμάνοφ προσπάθησε να κλωτσήσει τη Στεφανί Φραπάρ, όταν ολόκληρος ο Άρης είχε πέσει επάνω της και την κυνηγούσε μετά το τέλος του αγώνα.

Από εκεί και πέρα, ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Ζαν-Ζουλ Εμβοντό για το εκτός φάσης χτύπημα στον Μπακασέτα, ενώ με μία αγωνιστική τιμωρήθηκαν για την αποβολή τους στον τελικό οι Νταρίντα και Κώτσιρας.

Οι συγκεκριμένες τιμωρίες επιβλήθηκαν με βάση το τι έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνα από τη Γαλλίδα ρέφερι και μόνο. Συνεπώς, είναι άσχετες με τα υπόλοιπα γεγονότα που συνέβησαν, όπως η άρνηση της παραλαβής μεταλλίων αρχικά από τους «κίτρινους» ή η φραστική επίθεση του ιδιοκτήτη του Άρη, Θόδωρου Καρυπίδη, για τα οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν σε άλλη περίπτωση.


Πηγή