Μάικ Τάισον: Κοντά στην επιστροφή του στα ρινγκ για 20 εκατ. δολάρια

Μάικ Τάισον: Κοντά στην επιστροφή του στα ρινγκ για 20 εκατ. δολάρια

Ο θρυλικός Μάικ Τάισον είναι πολύ κοντά να επιστρέψει στα ρινγκ, αυτή τη φορά σε διαφορετικό ρόλο.

Όπως αναφέρει η New York Post, στον θηριώδη πρώην πρωταθλητή βαρέων βαρών αναμένεται να προσφερθεί το ιλιγγιώδες ποσό των 20 εκατ. δολαρίων από την Αμερικανική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με Γυμνά Χέρια.

«Νομίζω ότι ξέρω τι χρειάζεται για να το πραγματοποιήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας David Feldman.

Ο 53χρονος Τάισον, που το τελευταίο του παιχνίδι ήταν η ήττα του το 2005 από τον Kevin McBride, φαίνεται να επεδίωκε εδώ και καιρό στην πυγμαχία. Έχει ποστάρει βίντεο στα οποία γυμνάζεται έντονα και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη φυσική του κατάσταση.

Ο Τάισον έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό αγώνα.

Ο μεγάλος του αντίπαλος στο παρελθόν Εβάντερ Χόλιφιλντ, που σήμερα είναι 57 ετών, έχει και αυτός αρχίσει να κάνει αναρτήσεις για τις δικές του προπονήσεις και δηλώνει ανοιχτός για μία νέα μονομαχία με τον Τάισον.

«Θα το έκανα! Ναι θέλω να παλέψω με τον Μάικ Τάισον. Σίγουρα μπορώ να τον χειριστώ… Αλλά πρέπει να θέλει και ο Μάικ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάισον είχε κόψει με τα δόντια του κομμάτι από το αυτί του πάλαι ποτέ αντιπάλου του.

Ενισχύοντας την παραφιλολογία γύρω από αυτή την επάνοδο, ο προπονητής του, Ραφαέλ Κορντέιρο, δηλώνει ενθουσιασμένος από τη φυσική κατάσταση του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών: «Ο Μάικ δεν έχει ρίξει γροθιά σε προπονητικό σάκο εδώ και 10 χρόνια. Κι όμως, η ταχύτητα και η δύναμή του είναι τώρα στο επίπεδο ενός αθλητή 21-22 ετών».

Ο Μάικ Τάισον, καθόσον ανελισσόταν προς την κορυφή της επαγγελματικής πυγμαχίας, θεωρούνταν φαινόμενο, κυρίως για την κτηνώδη δύναμη και την ωμή βία με την οποίαν ισοπέδωνε τους αντιπάλους του. Κατ’ αυτό τον τρόπο, άλλωστε, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην πιο δύσκολη κατηγορία του μποξ σε ηλικία μόλις 20 ετών. Υπήρξε και παραμένει ακόμη, ο νεότερος πυγμάχος που κατέκτησε ποτέ τον πλέον επίζηλο τίτλο στο συγκεκριμένο άθλημα.

Παρά τις επιτυχίες του, όμως, η ζωή του σημαδεύτηκε από κάθε είδους σκάνδαλα, καταχρήσεις, προβλήματα με το νόμο. Βεβαίως, όλα αυτά συνέθεσαν το απόλυτο προφίλ του αρχετυπικού «κακού παιδιού», γι’ αυτό και η επιστροφή του Μάικ Τάισον στο ρινγκ θα αποτελέσει -εάν τελικά συμβεί- γεγονός παγκόσμιου ενδιαφέροντος.


Πηγή