Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μίλτος Τεντόγλου: «Σάπιο» το μετάλλιο που πήρα -Ο Καραλής με κέρδισε, αλλά θα πάρω εκδίκηση [εικόνες, βίντεο]

Στην Ελλάδα επέστρεψαν τα ξημερώματα ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Εμμανουήλ Καραλής που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και το χάλκινο στο επί κοντώ αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης.

Την ελληνική αποστολή περίμενε πολύς κόσμος στο αεροδρόμιο, ενώ εκεί βρέθηκε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Μαρία Σακοράφα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τεντόγλου: Αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα

«Είδα τους αντιπάλους μου και είναι πολύ δυνατοί, και θα είναι πολύ δυνατοί φέτος και μου αρέσει εμένα αυτό. Μου αρέσει να έχω καλούς αντιπάλους. Ακόμα και να έχανα σ’ αυτόν τον αγώνα θα ήταν καλύτερο γιατί θα με πείσμωνε περισσότερο. Αυτό που έκανα το μετράω σαν ήττα. Για μένα είναι ήττα. Άρα είναι πολύ καλό πιστεύω για τη συνέχεια», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ όσον αφορά το μετάλλιο και την… κόντρα του με τον Εμμανουήλ Καραλή προσέθεσε:

«Δεν το αφιερώνω κάπου. Αυτό το μετάλλιο είναι σάπιο μετάλλιο. Με 8.22 δεν το αφιερώνω πουθενά. Δεν κρατάω κάτι, κρατάω απλά ότι η αποστολή μας ήταν πολύ καλή σαν Ελλάδα. Και ο Μανόλο, συγχαρητήρια. Να πω κιόλας ότι ο Μανόλο, πρέπει να το πω αυτό, με κέρδισε, ήταν καλύτερος από μένα σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά θα πάρω εκδίκηση στον ανοιχτό το καλοκαίρι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποθεώθηκε ο Καραλής για το χάλκινο στο Παγκόσμιο -Τον σήκωσαν στα χέρια

Τον 24χρονο άλτη περίμενε η αποθέωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς ανέμεναν την επιστροφή του φίλοι και αρκετός κόσμος.

Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε τη τρίτη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ με 5.85μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις Καραλή για λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ

«Λοιπόν, 24 ώρες ακριβώς μετά τον αγώνα μου ως χάλκινος, Παγκόσμιος μεταλλιούχος, είμαι πολύ κουρασμένος γιατί δεν κοιμήθηκα καθόλου χθες το βράδυ. Είμαι καλά, θέλω να ξεκουραστώ. Θα φύγω εντελώς από τα πάντα για μία εβδομάδα και επιστρέφω σε μία μισή εβδομάδα, όπου θα πάω στο εξωτερικό για να ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό.

Ο σκοπός μου στους μεγάλους αγώνες είναι να εκτελώ σωστά, οπότε η δουλειά μου ήταν να εκτελέσω. Ο Χάρης έκανε την επιλογή των κονταριών, των στηλοβατών και το να αφήσω το ύψος και να πάω στο επόμενο. Πέτυχε, οπότε συγχαρητήρια και στον Χάρη που έκανε εξαιρετική δουλειά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό ο κόσμος να βλέπει τις προσπάθειες τις δικές μου και όλων των συναθλητών. Είναι κάτι πάρα πολύ καλό για τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα. Από εκεί και πέρα, μακάρι να υπάρχουν κι άλλοι αθλητές για να φέρνουν τις νέες γενιές μέσα στο στίβο.

Ναι τον Τεντόγλου τον κέρδισα και θα το δηλώσει στις κάμερες μου είπε. Τον κέρδισα. Το 8,22μ (σσ. που έκανε στο άλμα εις μήκος) είναι 5,72μ (στο άλμα επί κοντώ). Οπότε τον κέρδισα».


Πηγή