Δευτέρα , 6 Φεβρουάριος 2023
Μαραντόνα: Όταν ο «θεός» αγνόησε τους πάντες και έπαιξε στις λάσπες για να σώσει ένα άρρωστο παιδί

Μαραντόνα: Όταν ο «θεός» αγνόησε τους πάντες και έπαιξε στις λάσπες για να σώσει ένα άρρωστο παιδί

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πήγαινε πάντα κόντρα στο ρεύμα και ήταν έτοιμος να τα βάλει με τον οποιονδήποτε. Αυτό έκανε και τον Ιανουάριο του 1985, όταν πήγε κόντρα στον πρόεδρο της Νάπολι και της ασφαλιστικής εταιρείας που ασφάλιζε τα πόδια του, για να παίξει σε φιλανθρωπικό αγώνα σε ένα λασπωμένο γήπεδο προκειμένου να βοηθήσει ένα σοβαρά άρρωστο παιδί.

H ιστορία είναι γνωστή στην Ιταλία με την Corriere  να περιγράφει τι είχε συμβεί στο μικρό επαρχιακό γήπεδο της Acerra, μίας μικρής πόλης βόρεια από τη Νάπολη.

Ο Πιέτρο Πουτζόνε, επιθετικός της Νάπολι, δέχθηκε το τηλεφώνημα ενός γνωστού του από την Ατσέρα, μια κωμόπολη στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολη. Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε ήταν ένας οικογενειάρχης με μικρό παιδί και ήθελε μια μεγάλη χάρη από τον Πουτζιόνι.

Αυτή ήταν το να μεσολαβήσει για να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της ερασιτεχνικής ομάδας της κωμόπολης, ανάμεσα στην Ατσέρα και τη Νάπολι, αλλά με τον Μαραντόνα κανονικά στην 11άδα, αφού ο μικρός γιος του είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και η οικογένεια χρειαζόταν λεφτά.

Η ιδέα δεν άρεσε στη διοίκηση των παρτενοπέι, η οποία ήταν αμέσως αρνητική αφού υπήρχε φόβος για τραυματισμός κάποιου παίκτη και ειδικά του Αργεντίνου. Φόβος που οδήγησε και τη Lloyd, ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, να πει «όχι» επειδή υπήρχε ρήτρα κάτι εκατ. ευρώ (σε σημερινά λεφτά) για ενδεχόμενο τραυματισμό του Μαραντόνα.

Ο Ντιέγκο, όμως, δεν καταλάβαινε από αυτά. «Να πάει να γ@@@@ η Lloyd και το Λονδίνο, θα παίξουμε κανονικά γι’ αυτόν τον πιτσιρικά», ήταν τα λόγια του όταν έμαθε τι γινόταν και πλήρωσε ο ίδιος τη ρήτρα για πιθανό τραυματισμό του, παίζοντας ένα ματς για το οποίο χρόνια αργότερα είπε πως «ήταν το σημαντικότερο της καριέρας μου».

Κανένας δεν μπορούσε να εμποδίσει τον Μαραντόνα και ο φιλανθρωπικός αγώνας έγινε σε ένα λασπωμένο γήπεδο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στον Αργεντινό.

Ο Ντιέγκο μάλιστα έδωσε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που χαρακτηρίζεται και ως «χωράφι με πατάτες», για να διασκεδάσει τους περίπου 10.000 θεατές και παράλληλα να βοηθήσει την οικογένεια του παιδιού να μαζέψει το ποσό που χρειαζόταν για να εγχειριστεί στη Γαλλία.

Δείτε το βίντεο από εκείνον τον ξεχωριστό αγώνα που είχε δώσει ο Ντιέγκο Μαραντόνα


Πηγή