Δευτέρα , 5 Δεκέμβριος 2022

Μουντιάλ 2022: Αμερικανός δημοσιογράφος συνελήφθη για ένα… μπλουζάκι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Το Μουντιάλ του Κατάρ φαίνεται πως εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι θα μας απασχολήσει και κοινωνικά, καθώς Αμερικανός δημοσιογράφος καταγγέλλει πως συνελήφθη για λίγο επειδή φορούσε μπλουζάκι με ουράνιο τόξο.

Ειδικότερα, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος ανέφερε ότι συνελήφθη σήμερα (21/11) για σύντομο χρονικό διάστημα, όταν προσπάθησε να εισέλθει σε γήπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ φορώντας ένα t-shirt με ουράνιο τόξο, προκειμένου να υποστηρίξει την LGBTQ κοινότητα, σε μια χώρα όπου οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι παράνομες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γκραντ Γουάλ, πρώην δημοσιογράφος του Sports Illustrated που τώρα διατηρεί τη δική του ιστοσελίδα, δήλωσε ότι η ασφάλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του απαγόρευσε την είσοδο στο πρώτο παιχνίδι των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ουαλία στο στάδιο Ahmad Bin Ali της πόλης Αλ-Ραγιάν και του ζήτησε να βγάλει τo t-shirt του. Ανέφερε επίσης ότι του κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνό του όταν έγραψε στο Twitter για το περιστατικό.

«Είμαι καλά, αλλά αυτό ήταν μια περιττή δοκιμασία», έγραψε ο Γουάλ στο Twitter, δηλώνοντας αργότερα ότι τον πλησίασε ένας άνθρωπος της ασφαλείας, του ζήτησε συγγνώμη και του επέτρεψε να μπει στο χώρο. Αργότερα έλαβε επίσης συγγνώμη από έναν εκπρόσωπο της FIFA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή