Κυριακή , 4 Ιούνιος 2023

Μουντιάλ 2022 Κατάρ: Ξενοδοχεία αρνούνται να φιλοξενήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου

Τρία ξενοδοχεία στο Κατάρ, θα αρνηθούν να φιλοξενήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλλου στη διάρκεια του Μουντιάλ.

Όπως ανέφεραν σκανδιναβικά ΜΜΕ και παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν από τη FIFA περί του αντιθέτου, οι ξενοδοχειακές αυτές μονάδες στη χώρα του Κόλπου, που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, θα επιβάλλουν περιορισμό σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομοφυλοφιλία θεωρείται «παράνομη» στο Κατάρ και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του νορβηγικού καναλιού NRK, του σουηδικού SVT και του δανέζικου DR, τρία από τις 69 ξενοδοχεία που βρίσκονται στην επίσημη λίστα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας με τους προτεινόμενους προορισμούς διαμονής αρνούνται να φιλοξενήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλλου.

Τα τρία ξενοδοχεία δεν θέλησαν να κάνουν κάποια άμεση τοποθέτηση στο αίτημα του Reuters για ένα σχόλιο. Άλλα 20 ξενοδοχεία τόνισαν πως θα φιλοξενήσουν ζευγάρια ομοφυλόφιλων, αρκεί να μην δείχνουν δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, ενώ 33 άλλα ξενοδοχεία δεν είχαν κάποιο θέμα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς (SC) στο Παγκόσμιο Κύπελλο δήλωσε ότι το Κατάρ είναι μια «συντηρητική χώρα» αλλά δεσμεύτηκε «να προσφέρει μια περιεκτική εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα είναι φιλόξενη, ασφαλής και προσβάσιμη σε όλους». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα λάβει μέτρα κατά των ξενοδοχείων που δεν συμμορφώνονται.

«Περισσότερα από 100 ξενοδοχεία στο Κατάρ που θα φιλοξενήσουν επισκέπτες οπαδούς, παίκτες, αξιωματούχους και άλλους βασικούς φορείς, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Βιώσιμης Προμήθειας», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του SC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ως αποτέλεσμα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με τον Κώδικα Βιώσιμης Προμήθειας παρακολουθούνται και αξιολογούνται στη συνέχεια. Η Επιτροπή Εποπτείας αντιμετωπίζει κάθε παραβίαση αυτού του κώδικα ή περίπτωση διάκρισης με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα.

Θα χαιρόμασταν να είχαμε στη διάθεσή μας κι άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς για να διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε εταίρος που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA δεν υπολείπεται των αναμενόμενων προτύπων».

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είχε εκφράσει τον περασμένο Μάρτιο τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι κάποιοι οπαδοί δεν θα αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν στο Κατάρ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.


Πηγή