Πέμπτη , 30 Νοέμβριος 2023

Μπαρτσελόνα: Κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην προέδρου Μπαρτομέου | ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα και Μπαρτομέου θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε μήνυση στους τοπικούς εισαγγελείς κατά του πρώην προέδρου της ομάδας Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου και του διοικητικού συμβουλίου του, μετά από έρευνα για «πιθανές παρατυπίες», όπως ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Αφού εκλέχθηκε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα πριν από 11 μήνες, ο Ζοάν Λαπόρτα άρχισε έναν οικονομικό έλεγχο και προσέλαβε εταιρικούς ερευνητές για να εξετάσουν το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την 1η Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν δημόσια τα αποτελέσματα της σε βάθος έρευνας που προέκυψε ως συνέπεια του Financial Due Diligence και με στόχο τον εντοπισμό πιθανών παρατυπιών στη διοίκηση του Ομίλου κατά την προηγούμενη προεδρική θητεία», ανέφερε ο σύλλογος. «Η ανακοίνωση θα περιλαμβάνει επίσης λεπτομέρειες σχετικά με την καταγγελία που υπέβαλε ο σύλλογος στην Εισαγγελία της Βαρκελώνης με βάση στοιχεία που προκύπτουν από τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έρευνας».

Είχε αρνηθεί τις κατηγορίες

Στο παρελθόν, πάντως ο Μπαρτομέου έχει αρνηθεί ότι είχε διαπράξει αδικήματα ή κακοδιαχείριση. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Λαπόρτα είπε ότι η Μπαρτσελόνα είχε πληρώσει «δυσανάλογα ποσά» σε προμήθειες μεσαζόντων που εργάζονταν σε μεταγραφές που έγιναν από τον σύλλογο κατά την εποχή του Μπαρτομέου.

Ο Μπαρτομέου συνελήφθη τον Μάρτιο στο πλαίσιο μιας αστυνομικής έρευνας που σχετίζεται με καταγγελίες για ακατάλληλη διαχείριση και επιχειρηματική διαφθορά και η οποία προέκυψε από έφοδο στα γραφεία του συλλόγου στο Καμπ Νόου.

Η υπόθεση «Barcagate»

Η έρευνα ανέδειξε την υπόθεση «Barcagate», στην οποία ο σύλλογος κατηγορήθηκε ότι συνήψε συμβόλαιο σε μια εταιρεία συμβούλων μάρκετινγκ για την ενορχήστρωση μιας εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον νυν και πρώην προσωπικού, η οποία ήταν άκρως επικριτική. Μετά τη σύλληψή του, ο Μπαρτομέου υπερασπίστηκε τη θητεία του στον σύλλογο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sport.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η διαχείρισή μας δεν ήταν καταστροφική και το λένε η LaLiga, η UEFA και οι ελεγκτές. Με 180 εκατομμύρια (ευρώ) κέρδη και με το Forbes να μας αποτιμά ως τον πιο πολύτιμο σύλλογο στον κόσμο. Αυτή η σοβαρή και αυστηρή διαχείριση κόπηκε απότομα από την εμφάνιση της πανδημίας, η οποία οδήγησε σε πτώση των εσόδων περίπου 500 εκατομμύρια», είχε δηλώσει.


Πηγή