Κυριακή , 26 Μάιος 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ολυμπιακής δάδας -Το μήνυμα του Γάλλου γλύπτη που τη σχεδίασε

Έγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της ολυμπιακής δάδας που θα χρησιμοποιηθεί στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Πρόκειται για ένα σχέδιο του γλύπτη και designer από τη Γαλλία Ματιέ Λεανέρ, ο οποίος μέσα από το έργο του θέλησε να αποτυπώσει τρία βασικά στοιχεία που εμπνεύστηκε από το πνεύμα των Αγώνων:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Την Ισορροπία που εκφράζεται μέσα από την απόλυτη συμμετρία του αντικειμένου
  • Το νερό που σχηματίζει έναν κυματισμό και δημιουργεί ξεκάθαρα την αίσθηση του αντικατοπτρισμού, συμβολίζοντας τον Σηκουάνα αλλά και τη Μεσόγειο Θάλασσα που θα διασχίσει η Φλόγα στο ταξίδι της από τη Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ελλάδα, έως τον πρώτο σταθμό της διοργανώτριας χώρας, τη Μασσαλία
  • Τη γαλήνη που αναδεικνύεται μέσα από τις λιτές γραμμές της και τις στρογγυλεμένες καμπύλες της

Ο μινιμαλισμός και η βιωσιμότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, ενώ ζυγίζει μόνο 1,5 κιλό και το ύψος της είναι 70 εκατοστά. Η δάδα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο ατσάλι, πετυχαίνοντας έτσι μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου 2024 και οι λαμπαδηδρόμοι μας θα έχουν την τιμή και τη χαρά να τη μεταφέρουν με την ξεχωριστή αυτή δάδα για 11 ημέρες σε όλη την ελληνική επικράτεια!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή