Τετάρτη , 18 Μάιος 2022
Ο Πελέ, ο Πανόπουλος και η βόλτα με τη μηχανή

Ο Πελέ, ο Πανόπουλος και η βόλτα με τη μηχανή

Ήταν Μάιος του 2005 όταν ο θρυλικός Πελέ έκανε μια… θρυλική βόλτα με τη μηχανή του Χρήστου Πανόπουλου.

Το ξέρουμε όλοι ότι οι ποδοσφαιριστές ή μάλλον γενικά οι αθλητές -και αναφερόμαστε στα πραγματικά μεγάλα ονόματα- «εκμεταλλεύονται» όσα έκαναν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους για να περνάνε καλά και στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους.

Δεν είναι παράλογο, για παράδειγμα, το να βλέπουμε πλέον κάποιον πρώην μεγάλο σταρ να εμφανίζεται σε εκδηλώσεις ομάδων χωρών που ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα τους δούμε. Κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει και στην Ελλάδα. Και μάλιστα με τον Πελέ. Στην Ξάνθη.

Τον Μάιο του 2005 η ακριτική ομάδα εγκαινίασε το γήπεδο στα Πηγάδια και το νέο προπονητικό κέντρο, με τον Χρήστο Πανόπουλο -δικαίως- να καμαρώνει γι’ αυτά. Όπως μπορεί να καμαρώνει και για το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα, την όλη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πελέ.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος ήταν εκεί για να… γιορτάσει μαζί με τους Ξανθιώτες και μάλιστα γράφτηκε και ως μέλος της ομάδας, αλλά την παράσταση έκλεψε η βόλτα με τη μηχανή του Χρήστου Πανόπουλου. Μια σκηνή που έμεινε στην ιστορία και μάλιστα ο Πελέ πρέπει να το ευχαριστήθηκε για τα καλά, αφού αποφάσισε, όπως έλεγαν τα ρεπορτάζ της εποχής, να παρατείνει κατά μία μέρα -κόντρα σε ό,τι συνήθιζε σε ανάλογες επισκέψεις- την παραμονή του στην πόλη της Θράκης.


Πηγή