Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024
Πανοπουλος: Αποχωρώ από την Ξάνθη - Όποιος έρθει, θα πάρει την ομάδα με zero

Πανοπουλος: Αποχωρώ από την Ξάνθη – Όποιος έρθει, θα πάρει την ομάδα με zero

Ο Χρήστος Πανόπουλος έκανε σαφές ότι θα είναι στην Ξάνθη μέχρι της 14 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα, αν δεν βρεθεί διάδοχη κατάσταση θα βάλει λουκέτο στην εταιρία. Μάλιστα, ο ισχυρός άντρας των Ακριτών είπε χαρακτηριστικά: «Θα εξοφλήσω τους πάντες, μέχρι και το… χορτάρι. Όποιος έρθει θα πάρει την ομάδα με zero (0). Μετά, φεύγω…».

Σε νέα ερώτηση για το αν υπάρχει ομάδα μετά τις 14/08, δεν ήθελε να απαντήσει ξανά: «Μίλησα ελληνικά, μιλάτε ελληνικά, δεν μιλάω ισπανικά. Δεν απαντάω ξανά στην ίδια ερώτηση. Δεν θα μπω στη λογική να δώσω την ομάδα στον κάθε παρατρεχάμενο και να πάθει αυτή η ομάδα, ό,τι έχουν πάθει άλλες γύρω μας: Να την ξεφτιλίζουν καθημερινά».

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν υπάρχει ενδιαφερόμενος, ο Χρήστος Πανόπουλος είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος».

Για το αν ζητήσει από τους φορείς της πόλης να βοηθήσουν στην εύρεση διάδοχης κατάστασης, απάντησε: «Δεν χορεύω τάνγκο, δεν έχω να προτείνω τίποτα, δεν θα σας πω τι σκέφτομαι, πρέπει πρώτα να το μάθουν εκείνοι». Όσο για την τιμή που πωλείται η ομάδα, είπε: «Αν δω ότι τα ‘χεις και τα ‘χεις και στο τραπέζι, θα σου πως και την τιμή».

«Θέλουμε να δικαστούμε τώρα, η Ξάνθη έχει δικαιωθεί ηθικά»

Ξεκινώντας, είπε: «Υπάρχουν 70 δις, 19,5 δις είναι επιδοτήσεις, 12,5 δις είναι δάνεια. Σύνολο 32,5 δις από το πακέτο της ανάπτυξης, συν όλα τα άλλα που σιγά σιγά θα έχουμε.

Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, είναι μια εθνική επιτυχία, μπροστά στην ύφεση που άρχισε να έρχεται στην πατρίδα μας, αλλά θα είναι από τις λίγες φορές που η ύφεση θα είναι πανευρωπαϊκή, είναι σημαντικό αυτό το νέο, για όλους μας τους Έλληνες ανεξαρτήτως οικονομικής θέσης. Αυτό ήταν μια παρένθεση για κάποια πράγματα που τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς.

Και συνέχισε: «Πάμε στο ποδόσφαιρο τώρα. Πολυιδιοκτησία. Ο πρωθυπουργός με τα όποια προβλήματα έχει να τρέξει για την Ελλάδα, μαζί με αυτούς που είναι κάτω από αυτόν, είναι ο πρώτος που είπε ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική αλλά είναι γνωμοδότηση και μετά από αυτόν ακολούθησαν και άλλοι.

Μέχρι στιγμής δικαιώνεται. Τα ελληνικά δικαστήρια, εξετάζοντας πλέον την ουσία της υπόθεσης, θα αποφασίσουν.

Η Ξάνθη από σπόντα, λόγω της απόφασης για τον ΠΑΟΚ, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει καταρχήν, δικαιωθεί ηθικά. Δεν έχει δικαιωθεί αγωνιστικά.

Όπως γνωρίζεται από την αρχή είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι θέλουμε να κριθούμε στα ελληνικά δικαστήρια. Δεν το έκανα επίτηδες.

Ο θεός τα έφερε έτσι που τώρα θα κριθούμε, η Ξάνθη, εγώ, ο Συγγελίδης, από τα ελληνικά δικαστήρια που θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Θα γνωρίζουμε αν η Ξάνθη έχει δικαιωθεί ηθικά αλλά και αγωνιστικά, όσον αφορά τους βαθμούς.

Μην περιμένετε να σας πω για τους ανθρώπους… επιστήμονες της ΕΕΑ. Σέβομαι την ιδιότητά τους, έτσι το είδαν, έτσι το αποφάσισαν. Η ζωή συνεχίζεται. Έτσι είναι όπως το λέω εγώ.

Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, που είναι νομικός και σοβαρό άτομο, που είναι ο κορυφαίος εγγυητής της νομιμότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να προβεί σε όλες τις κινήσεις και όπου αλλού χρειάζεται, προκειμένου νόμιμα να συγκροτηθεί η Εφέσων και άμεσα να αρχίσει το δικαστήριο προκειμένου να έχουμε την τελική απόφαση.

Είναι ένοχος ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη και η Ξάνθη γενικότερα; Εσείς δέκα εκατομμύρια Έλληνες έχετε ένα όνομα, από τους παππούδες σας, έχετε παιδιά και αυτό το όνομα προσπαθείτε να τον τιμήσετε. Θέλω να μας δώσουν το δικαίωμα να έχουμε την δυνατότητα αν το αξίζουμε να το τιμήσουμε και εμείς.

Και να μας επιστρέψουν και τους βαθμούς. Εμείς πριν 1,5 μήνα κληθήκαμε να πληρώσουμε πρόστιμο 150χιλιάδες ευρώ, που ήταν τα αδικήματα, η παρήλια της ΕΕΑ και έχει να κάνει με ένα πιστοποιητικό. Και πληρώσαμε μέσα σε τρεις ημέρες τα χρήματα».

Επί του θέματος συμπλήρωσε: «Θέλουμε τώρα να δικαστούμε. 31 χρόνια, δηλαδή τη μισή μου ζωή, την πέρασα έχοντας δίπλα μου ένα κομμάτι που λέγεται Ξάνθη, που για εμένα ποτέ δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο και γι’αυτούς που με γνωρίζουν είτε από εδώ είτε όχι, δεν ήταν ποτέ ποδόσφαιρο μόνο η Ξάνθη. Έκανα ειλικρινείς προσπάθειες μέσα από την ψυχή μου, προκειμένου να κάνω σωστές κινήσεις και επιλογές. Μέσα από αυτό έκανα λάθη, πολλά ή λίγα, θα τα κρίνει η ιστορία και ο τόπος μου. Ο τόπος μου. Η Ξάνθη και η περιφέρειά της.

Σε αυτά τα χρόνια γνώρισα μόνο καλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αλήθεια, ακόμα και με κάποιους που έτυχε να έχω αντιπαράθεση, ήταν τίμιοι, σωστοί, άντρες και είχαν διαφορετική άποψη και θέση στο συγκεκριμένο timing για τα θέματα της ομάδας. Οι φίλαθλοι μας ήταν πάντα δίπλα μας, ίσως λίγοι κάποιες φορές, σε αυτό μπορεί να έχω ευθύνη εγώ, αλλά ήταν δίπλα μας με αγάπη αξιοπρέπεια και μακριά από κάθε μορφής βίας. Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε να τους τιμήσω και εγώ που μου έδωσαν την ευκαιρία, να είμαι στην Ξάνθη, να ζήσω αυτά που έζησα και να ζήσω μοναδικούς ανθρώπους με κουλτούρα και ευγένεια».

«Δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιονδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο»

Ο Χρήστος Πανόπουλος είπε ακόμη: «Θα δώσουμε την ευκαιρία σε οποιοδήποτε επενδυτή ή γκρουπ επενδυτών, θέλει να αγοράσει την ομάδα. Με πάγια περιουσιακά στοιχεία, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα αθλητικό κέντρο και τις όποιες ομάδες έχει, με μηδενικούς δανεισμούς, μηδενικές υποχρεώσεις και με πληρωμένα τα όποια έξοδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα την αφήσουμε. Αλλά, υπάρχει ένα αλλά, που μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς όχι από εδώ από την πόλη, δεν θα δώσω την ομάδα σε οποιονδήποτε ευκαιριακό λαμόγιο να την εκμεταλλευτεί, με στόχο άλλα πράγματα και τελικά να την οδηγήσει στην εξαθλίωση, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε άλλες ομάδες της χώρας, παραδείγματα υπάρχουν πολλά…

Προκειμένου να μην φτάσουν εκεί τα πράγματα, θα την κλείσω τίμια, σωστά, ηθικά, από το να την αφήσω να την ξεφτιλίσουν και να την εξαθλιώνουν καθημερινά. Σε αυτό είμαι κάθετος. Εύχομαι και ελπίζω, να βρεθεί η τίμια επόμενη λύση, για την πόλη μας, την Ξάνθη μας, και θα είμαι ο πιο φανατικός φίλος της και δεν μπορεί κανείς να το αμφιβάλει αυτό, με καρδιά και ψυχή. Σε αυτά τα 31 χρόνια είχα μαζί μου στο ΔΣ και γύρω στην ομάδα μόνο εξαιρετικούς ανθρώπους, κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήταν τρελοκομεία, αλλά ήταν τίμιοι, σωστοί, ηθικοί και πονούσαν πάντα την ομάδα. Να πω ένα ευχαριστώ σε όσους όλους συμμετείχαν.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που πέρασαν, θα σταθώ στον Μαντζουράκη, στον Βασίλη Δανιήλ, στον Νίκο Καραγεωργίου και τώρα στο τελείωμα της ομάδας αυτής, λόγω αποχωρήσεως μου. Η ομάδα αυτή εύχομαι και πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει. Όσον αφορά τους ξένους προπονητές, ένα ευχαριστώ στον Ραζβάν Λουτσέσκου γι’ αυτά που μας έμαθε, αλλά που και θεωρώ εγώ ότι του μάθαμε κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας. Γενικά αισθάνομαι τυχερός άνθρωπος που συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Όσον αφορά τους οπαδούς, λίγοι αλλά ηρωικοί, ό,τι πιο ηθικό υπάρχει σαν σύνδεσμος και κουλτούρα συνδέσμου. Αυτή είναι η αλήθεια. Σε αυτούς που μένουν στο ποδόσφαιρο, τους προτείνω να χαμηλώσουν τους τόνους, άσχετα αν τα συμφέροντα είναι τεραστία και μιλάω για οικονομικά συμφέροντα. Να συνυπάρξουν με αξιοπρέπεια, σταράτα λόγια και με σεβασμό, για το καλό του όμορφου αυτού αθλήματος. Που μόνο στην Ελλάδα δεν το χαιρόμαστε. Έτσι και μόνο θα αφήσουν τους φιλάθλους να το απολαύσουν και να μην ζούμε καταστάσεις, όπως αυτές τα τελευταία πέντε χρόνια».

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή