Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Ναδάλ νιώθει αθάνατος – Αυτά που έκανα πέρυσι στο Wimbledon δεν είχαν λογική [βίντεο]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έφτασε τους 5.150 βαθμούς μετά τη νίκη του στο Mallorca Championships και επέστρεψε στο Νο5 του κόσμου, έπλεξε το εγκώμιο του Ράφα Ναδάλ.

Όλα αυτά, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, στο Λονδίνο, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Wimbledon.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Έλληνας τενίστας μιλώντας για τον εαυτό του και όσα έκανε στο Wimbledon πέρυσι είπε: «Αυτά που έκανα, δεν είχαν καμία λογική». Για να εξηγήσει: «Μέχρι πρόσφατα, προσπαθούσα να παίξω στο γρασίδι, όπως παίζω στο χώμα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος μου σε αυτήν την επιφάνεια».

Αναλυτικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη του Wimbledon:

«Τρέφω απεριόριστο σεβασμό γι΄ αυτό που έκανε ο Ράφα (σ.σ. Ναδάλ) στο Γαλλικό Όπεν, παίζοντας με τραυματισμένο πόδι. Ήταν σαν να έπαιζε με σπασμένο πόδι. Όλα όσα έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, τον κάνουν να νιώθει αθάνατος στο court. Τα επίπεδα ενέργειας που είναι ικανός να φτάνει σε ορισμένους αγώνες του, κάνουν όλους τους αντιπάλους του να αισθάνονται άβολα.

Δεν μπορούν πολλοί να τον αντιμετωπίσουν. Δεν έχουμε συνηθίσει τον Ράφα να κερδίζει πολλά, συνεχόμενα Slams και αυτό που κάνει φέτος, είναι φοβερό. Όταν λέει πως δεν μπορεί να παίξει στο καλύτερό του επίπεδο, γιατί έχει προβλήματα με το πόδι του, πολλοί επαναπαύονται. Νομίζω ότι τότε, είναι πιο… τρομακτικός από όταν είναι υγιής. Κατά κάποιον τρόπο, έχει διαφορετική ψυχολογία. Ξέρει ότι πρέπει να κερδίσει γρήγορα και σε πιάνει από τον “λαιμό”, εξ’ αρχής».

Μιλώντας για τον εαυτό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε:

«Για εμένα, πέρυσι η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη στο γρασίδι, διότι δεν έπαιξα ματς πριν από το Wimbledon. Μέχρι πρόσφατα, προσπαθούσα να παίξω στο γρασίδι, όπως παίζω στο χώμα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος μου σε αυτήν την επιφάνεια. Όλα έπεφταν στο κενό, γιατί δεν έχει σχέση η τακτική που πρέπει να ακολουθήσεις στο γρασίδι, με αυτήν που ακολουθείς στο χώμα. Είδα μερικά στιγμιότυπα από την περυσινή μου εμφάνιση στο Wimbledon, προσπάθησα να καταλάβω τα αδύναμα σημεία μου. Αυτά που έκανα, δεν είχαν καμία λογική».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή