Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: Η Μπαρτσελόνα σκέφτεται περικοπές μισθών, έχει «τρύπα» 590 εκατ. ευρώ

Η Μπαρτσελόνα σκέφτεται ακόμα και νέα περικοπή μισθών, όπως ανέφερε το Esport3.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, θα ήταν ένας από τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους ο σύλλογος θα προσπαθήσει να αποπληρώσει τα 590 εκατομμύρια σε χρέη λόγω ζημιών τα τελευταία χρόνια.

Μια άλλη, θα μπορούσε να είναι η πώληση των πολύτιμων ποδοσφαιριστών της ομάδας που ηγείται ο Τσάβι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μειώσει το «κόκκινο» στα οικονομικά του συλλόγου, η διοίκηση σκέφτεται την πώληση του 49% της BLM, της εταιρείας «λιανικής» με την οποία ο σύλλογος διαχειρίζεται το merchandising, κάτι που θα επέτρεπε την απόκτηση περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Μια άλλη επιλογή στο τραπέζι θα ήταν η πώληση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga. Το διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του στις 16 Ιουνίου για να ψηφίσει την έγκριση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί «με έναν ή περισσότερους επενδυτές».

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να αγοράσει τον Λεβαντόφσκι από τη Μπάγερν Μονάχου;

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, μίλησε επίσης για την οικονομική κατάσταση του καταλανικού συλλόγου αναφορικά με τις φήμες για τη μεταγραφική αγορά ,σύμφωνα με τις οποίες η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να υπογράψει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

«Η “Μπάρτσα” γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες οικονομικού ελέγχου μας. Οι κανόνες υπάρχουν για να αποφευχθούν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Δεν ξέρω αν θα πουλήσουν τον Ντε Γιονγκ, τον Πέδρο ή τον Πεπίτο Πέρεθ», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ισπανικής Λίγκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, να πουλήσουν και να έχουν περισσότερα έσοδα. Η “Μπάρτσα” έχει συσσωρεύσει πολλές απώλειες τα τελευταία χρόνια, κάποιες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά τώρα πρέπει να γεμίσουν το ντουλάπι. Σήμερα, δεν μπορούν να αποκτήσουν τον Λεβαντόφσκι».


Πηγή