Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Τένις: Το Γουίμπλεντον χάνει βαθμούς κατάταξης, λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον θα εξαιρεθεί από βαθμούς κατάταξης.

Αυτό, μετά την απόφασή του να αποκλείσει αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στη διοργάνωση του 2022, λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/5) το ATP Tour των ανδρών.

«Η ευκαιρία των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις, είναι θεμελιώδης για το Tour μας», ανέφερε η ATP στην ανακοίνωση της, προσθέτοντας:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η απόφαση του Γουίμπλεντον να απαγορεύσει σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι υπονομεύει αυτή την αρχή και την ακεραιότητα του συστήματος κατάταξης ATP. Είναι επίσης ασυνεπής με τη συμφωνία μας για την κατάταξη.

Αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, με μεγάλη λύπη και απροθυμία δεν βλέπουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης ATP από το Γουίμπλεντον για το 2022».

Ούτε η WTA θα μοιράσει βαθμούς στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον

Στο ίδιο μήκος κύματος και το επαγγελματικό τένις γυναικών (WTA), ανακοινώνοντας επίσης δεν θα μοιράσει βαθμούς στο Γουίμπλεντον του 2022, εάν ο αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών/τριών διατηρηθεί από το Γκραν Σλαμ του Λονδίνου.

«Λόγω της απόφασης του Γούιμπλεντον να μην τηρήσει τη δέσμευσή του να χρησιμοποιήσει το WTA Ranking, η WTA πήρε τη δύσκολη απόφαση να μην απονείμει βαθμούς στο Γκραν Σλαμ εφέτος», ανέφερε η ανακοίνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων είχε παρθεί από το All England Lawn Tennis Club (AELTC) και πρόκειται για την πρώτη φορά που παίκτες αποκλείονται για λόγους εθνικότητας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες παίκτες είχαν αποκλειστεί.


Πηγή