Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Τότεναμ: Οπαδός αποκλείστηκε για τρία χρόνια επειδή κορόιδευε την τραγωδία του Χίλσμπορο

Ένας οπαδός της Τότεναμ τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου σε αγώνες ποδοσφαίρου για τρία χρόνια.

«Πλήρωσε» έτσι τις χειρονομίες που έκανε και με τις οποίες χλεύαζε την τραγωδία του Χίλσμπορο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Premier League τον Απρίλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 25χρονος Κίρον Ντάρλοου προέβη σε χειρονομίες στον αγώνα Λίβερπουλ – Τότεναμ στο Άνφιλντ στις 30 Απριλίου, όπως ανέφερε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS), όπου οι ενέργειές του αναφέρθηκαν στην αστυνομία και αφού ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια συνελήφθη.

«Ο Ντάρλοου παραδέχτηκε ότι έκανε μια χειρονομία προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ότι αυτή ήταν μια αναφορά στην τραγωδία του Χίλσμπορο», δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας για το CPS Mersey Cheshire, Άντριου Πέιτζ, προσθέτοντας: «Παραδέχτηκε ότι αυτό υποδηλώνει ότι οι οπαδοί χωρίς εισιτήρια είχαν ωθήσει προς την τραγωδία και ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για τη συντριβή που οδήγησε σε τόσους πολλούς θανάτους. Δέχτηκε στο δικαστήριο ότι πρόθεσή του ήταν να το δουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ και ότι θα τους προκαλούσε παρενόχληση, ανησυχία και αγωνία… Αυτό το είδος συμπεριφοράς δεν είναι μόνο ηθικά απαράδεκτο, αλλά και εγκληματικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ντάρλοου έλαβε την εντολή από το Κέντρο Κοινοτικής Δικαιοσύνης του Βόρειου Λίβερπουλ, με την οποία του απαγορεύει την παρουσία στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και την περιοχή γύρω από τα στάδια για τρία χρόνια.

«Ελπίζουμε αυτή η δίωξη να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους οπαδούς του ποδοσφαίρου ότι η συμπεριφορά τους στους ποδοσφαιρικούς αγώνες είναι σημαντική και ότι, εάν μετατραπεί σε εγκληματικότητα, θα αντιμετωπιστούν με την πλήρη ισχύ του νόμου», πρόσθεσε ο Πέιτζ.

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας του 1989 αποτελεί τη μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία της Βρετανίας και είχε ως αποτέλεσμα 97 οπαδοί της Λίβερπουλ να χάσουν τη ζωή τους, αφού ποδοπατήθηκαν στις ασφυκτικά γεμάτες κερκίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή