Τετάρτη , 29 Ιούνιος 2022
Ο Αυγενάκης προώθησε την επιστολή του Παναθηναϊκού σε ΔΕΑΒ και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Άμεση απάντηση Αυγενάκη στις κατηγορίες Μπουρνού

Άμεση ήταν η απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη στις κατηγορίες του Γιάννη Μπουρνού, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτες τακτικές του υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο τομεάρχης Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή επιστολή που είχε στείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, μεσούσης της καραντίνας στις Ομοσπονδίες, τον κατηγόρησε ότι ενεργεί «ως κομματάρχης άλλων εποχών», προσθέτοντας ότι: «Παρ’ όλο που κατανοούμε την αγωνία του για την πολιτική του επιβίωση, θυμίζουμε στον κ. Αυγενάκη την θεσμικότητα της θέσης του και ότι οι Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και ο αθλητισμός, γενικότερα, δεν είναι φέουδο κανενός, όπως προφανώς θεωρεί ο ίδιος».

Στην απάντηση του, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει «ψευδώς μια Πασχαλιάτικη επιστολή μου, προς τις ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας σ’ όλη τη χώρα, ως “αποκάλυψη» παρέμβαση”, τάχα προς τους προέδρους των Αθλητικών Ομοσπονδιών… », ενώ υπογράμμισε ότι: «κάλεσα τα στελέχη των ΔΕΕΠ και τις οργανώσεις της ΝΔ να συνεισφέρουν στις κοινωνικές δράσεις του προγράμματος της ΓΓΑ “Ζήσε Αθλητικά”, στις αιμοδοσίες και τις δημοπρασίες για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγειάς».

Η δήλωση του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

Μεσούσης της υγειονομικής κρίσης κι ενώ σύσσωμη η αθλητική κοινότητα (αθλητές, προπονητές, σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες) αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, εξαιτίας της υποχρεωτικής αναστολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενεργώντας ως κομματάρχης άλλων εποχών, απέστειλε προς τους προέδρους των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, που θεωρεί «δικούς του», την επιστολή αυτή.

Η παρακάτω επιστολή είναι χαρακτηριστική του τρόπου, που ηγείται του Αθλητισμού ο κ. Αυγενάκης, διαχωρίζοντας τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών σε ημέτερους και μη. Παράλληλα, αποκαλύπτονται και στους πιο δύσπιστους τα κίνητρα κάθε ενέργειάς του, είτε αφορά τις αποφάσεις του είτε τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες.

Παρ’ όλο που κατανοούμε την αγωνία του για την πολιτική του επιβίωση, θυμίζουμε στον κ. Αυγενάκη την θεσμικότητα της θέσης του και ότι οι Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και ο αθλητισμός, γενικότερα, δεν είναι φέουδο κανενός, όπως προφανώς θεωρεί ο ίδιος».

Η απάντηση-δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Η έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων προκαλεί τρικυμία εν κρανίω! Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ψευδώς μια Πασχαλιάτικη επιστολή μου, προς τις ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας σ’ όλη τη χώρα, ως «αποκάλυψη» παρέμβασης, τάχα προς τους προέδρους των Αθλητικών Ομοσπονδιών…

Ο κ. Μπουρνούς και ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του ότι δεν ξέρουν να διαβάσουν μια απλή επιστολή, φαίνεται πως ενοχλούνται που κάλεσα τα στελέχη των ΔΕΕΠ και τις οργανώσεις της ΝΔ να συνεισφέρουν στις κοινωνικές δράσεις του προγράμματος της ΓΓΑ «Ζήσε Αθλητικά», στις αιμοδοσίες και τις δημοπρασίες για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγειάς.

Η επιτυχία του «Ζήσε Αθλητικά» είναι η καλύτερη απάντηση στα ψεύδη τους».


Πηγή