Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Άλλο ένα τεράστιο ρεκόρ μπορεί να σπάσει ο Μέσι -Τα 10 μεγαλύτερα συμβόλαια στον επαγγελματικό αθλητισμό

Η Αλ Χιλάλ βάζει σε… πειρασμό τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ενδέχεται να μπει στην κορυφή σε (μια ακόμη) «χρυσή» λίστα του επαγγελματικού αθλητισμού.

Σύμφωνα με όσα έγραψε η ιστοσελίδα Saudi Gazette, επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές, ομάδα της Σαουδικής Αραβίας κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Αργεντινό σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, στον οποίο ετοιμάζεται να δώσει… γη και ύδωρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ προχώρησαν το θέμα της μεταγραφής του Μέσι ακόμα περισσότερο, αναφέροντας ότι η Αλ Χιλάλ είναι διατεθειμένη να προσφέρει στον 35χρονο διεθνή Αργεντινό, πρόσφατα παγκόσμιο κυπελλούχο με τη χώρα του, το μεγαλύτερο ποσό που έχει λάβει ένας ποδοσφαιριστής στην ιστορία.

Πρόκειται για μια πρόταση 400 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, που θα… κονιορτοποιούσε το ρεκόρ των 200 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία λαμβάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από την Αλ Νασρ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ESPN, «ο Μέσι σκέφτεται σοβαρά την πρόταση της Αλ Χιλάλ», ενώ αναφορές στην Αργεντινή σημειώνουν πως «έχει ήδη απορρίψει την πρόταση, επιθυμώντας να μείνει στην Ευρώπη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μεγαλύτερα συμβόλαιο στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού:

Με αφορμή το μέλλον του Μέσι, που ετοιμάζεται να ενδέχεται να γίνει… Μεσσίας, η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo δημιούργησε μια λίστα με τα δέκα καλύτερα συμβόλαια στον επαγγελματικό αθλητισμό, τα οποία ο Αργεντινός θα… συντρίψει, εάν η Αλ Χιλάλ καταφέρει να τον πείσει να φορέσει τη φανέλα της.

Αναλυτικά η σχετική λίστα:

  1. Κιλιάν Μπαπέ – 630 εκατομμύρια σε 3 χρόνια: Επέκτεινε το 2022 τη συνεργασία του με την Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το 2025, υπογράφοντας το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού, εξασφαλίζοντας μεικτά 630 εκατομμύρια ευρώ σε τρεις σεζόν.
  2. Πάτρικ Μαχόμες – 500 εκατομμύρια για 10 χρόνια: Ο «στρατηγός» που οδήγησε τους Κάνσας Σίτι Τσιφς στο Super Bowl του 2020, υπέγραψε την ίδια χρονιά το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NFL, το οποίο του προσφέρει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 10 χρόνια.
  3. Φλόιντ Μεϊγουέδερ -450 εκατομμύρια: Γνωστός ως «Money», ο παλαίμαχος (πλέον) πυγμάχος υπέγραψε συμφωνία για έξι αγώνες έναντι 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2017 ο Μέιγουέδερ έδωσε τον τελευταίο επαγγελματικό αγώνα του.
  4. Μάικ Τράουτ -430 εκατομμύρια δολάρια σε 12 χρόνια: Ο «αστέρας» των Λος Άντζελες Άντζελς υπέγραψε το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του μπέιζμπολ το 2019, το οποίο του εξασφαλίζει 430 εκατομμύρια δολάρια σε 12 χρόνια.
  5. Σαούλ Άλβαρες -365 εκατομμύρια για 11 αγώνες: Ο Μεξικανός πυγμάχος, Σαούλ Άλβαρες, υπέγραψε το 2018 ένα πενταετές συμβόλαιο, αξίας 365 εκατομμυρίων δολαρίων, βάσει του οποίου οι επόμενοι 11 αγώνες του θα μεταδίδονταν συνδρομητικά στις ΗΠΑ. Το 2020, ωστόσο, ο «Κανέλο» παραιτήθηκε από το συμβόλαιο.
  6. Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο 38χρονος Πορτογάλος διεθνής επιθετικός υπέγραψε στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι τον Ιούνιο του 2025 υπολογίζεται ότι θα καρπώνεται περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν.
  7. Στεφ Κάρι: Ο σούτινγκ γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας στο ΝΒΑ, αφού λαμβάνει συνολικά 48.070.014 εκατομμύρια δολάρια για κάθε σεζόν.
  8. Κέβιν Ντε Μπρόινε -23,3 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2025: Μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Premier League αυτή τη σεζόν είναι ο Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο 31χρονος Βέλγος μέσος κερδίζει 23,3 εκατ. ευρώ κάθε σεζόν, ενώ έχει συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 2025.
  9. Εντέν Αζάρ -24 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2024: Ο Εντέν Αζάρ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στη LaLiga. Ο 32χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε οκτώ επίσημα ματς τη φετινή σεζόν, λαμβάνει 24 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
  10. Ντούσαν Βλάχοβιτς -12 εκατομμύρια ανά σεζόν μέχρι το 2026: Ο 23χρονος Σέρβος διεθνής επιθετικός της Γιουβέντους είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιταλική Serie A, με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν. Έχει συμβόλαιο έως το 2026.

Πηγή