Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Άρης: Η ενδεκάδα στο φιλικό με τον Ολυμπιακό είχε… 11 διαφορετικές χώρες και καθόλου Ελλάδα

Άκρως εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα προβληματικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν αυτό που συνέβη με την ενδεκάδα του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μπορεί ο Άρης να επικράτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-1 των πρωταθλητών Ελλάδας, ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι στη βασική του ενδεκάδα δεν βρέθηκε ούτε ένας Έλληνας παίκτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το βασικό σχήμα που επέλεξε ο Χερμάν Μπούργος είχε έντεκα ποδοσφαιριστές από έντεκα διαφορετικές χώρες, παρά το γεγονός ότι σε αυτούς,,, δεν χωρούσε ούτε ένας από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν κόντρα στους «ερυθρόλευκου» με την εξής ενδεκάδα: Κουέστα (Ισπανία) στο τέρμα, Εμπακατά (Λαϊκή Δημοκρατία Κογκό), Φαμπιάνο (Βραζιλία), Μπράμπετς (Τσεχία) και Πίρσμαν (Βέλγιο) στην άμυνα, Ντουκουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού) και Ντιόπ (Σενεγάλη) ως κεντρικά χαφ, Ιτούρμπε (Παραγουάη) και Μαντσίνι (Αργεντινή) στη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τους επιθετικούς Πάλμα (Ονδούρα) και Γκρέι (Τζαμάικα).

Άρεσε ο Άρης, προβλημάτισε ο Ολυμπιακός

όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, πετυχαίνοντας δυο γκολ σε διάστημα ισάριθμων λεπτών, ο Άρης επιβλήθηκε 2-1 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δείχνοντας σε καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Ράφαελ Καμάτσο (74’) και Χρήστος Χατζηιωάννου (75’) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ μείωσε για τους Πειραιώτες ο Τικίνιο Σοάρες (79’).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χερμάν Μπούργος άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Ματέο Γκαρσία, καθώς ο Αργεντινός εξτρέμ θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας από το πρώτο ματς με την Γκόμελ για το β’ προκριματικό γύρο του Conference League (21/7).

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τη θεωρούμενη «δεύτερη» ενδεκάδα του, έχοντας αφήσει πολλούς βασικούς στον Πειραιά, ωστόσο δεν πρέπει να έμεινε πολύ ικανοποιημένος.

Μια ωραία ατομική ενέργεια του Ζοάο Καρβάλιο, που κατέληξε σε άστοχο σουτ, στο ημίωρο, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο μέρος από πλευράς «ερυθρολεύκων».

Οι «κίτρινοι», από την πλευρά τους, είχαν ένα σουτ του Πάλμα από πλεονεκτική θέση στο 38’ που, όμως, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Ο Κουέστα χρειάστηκε να επέμβει στο σουτ του Θανάση Ανδρούτσου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που είχε ασφαλώς καλύτερο ρυθμό. Ο Μπούργος χρησιμοποίησε και τον Καμάτσο, παρά το ότι ο 22χρονος Πορτογάλος δεν έχει ακόμα αποκτηθεί επίσημα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Καμάτσο, μάλιστα, ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ στο 74ο λεπτό, με κεφαλιά, έπειτα από τη σέντρα του Νταμπό. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα, οι Ουσεϊνού Μπα και Τζολάκης μπερδεύτηκαν, με τον Χατζηιωάννου να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα, από λάθος του Φαμπιάνο, ο Χασάν πλάσαρε, ο Κουέστα απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Τικίνιο είχε εύκολο έργο για το 2-1. Στο 86’ ο Καμάτσο υποχρέωσε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Τζολάκη, έπειτα από υπέροχη ατομική προσπάθεια ενώ στις καθυστερήσεις το φάουλ του Κούντε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Άρης – Ολυμπιακός 2-1

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (60’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (60’ Μαζικού), Ντουκουρέ (80’ Σγούρος), Ντιόπ (54’ Νταμπό), Ιτούρμπε (60’ Καμάτσο), Μαντσίνι, Πάλμα (60’ Χατζηιωάννου), Γκρέι (60’ Ματέο).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μανωλάς (75’ Παπαδόπουλος), Μπα, Κίτσος (46’ Άβιλα), Μπουχαλάκης (67’ Κούντε), Καρβάλιο, Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (67’ Χασάν), Α. Καμαρά, Τικίνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή