Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Άρης-Πάρντιου: «Έχω συνηθίσει στη βροχή, μου προκαλεί πρόβλημα η ζέστη και ο ήλιος της Ελλάδας»

Για όλους και για όλα μίλησε ο νέος προπονητής του Άρη, Άλαν Πάρντιου.

Ο 61χρονος Άγγλος τεχνικός φιλοξενήθηκε στα κανάλια NovaSports με αφορμή την αναμέτρηση των «κίτρινων» με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για να είμαι ειλικρινής είδα την ομάδα σε κάποια παιχνίδια, απέκτησα μια πρώτη εικόνα για τη δυναμικότητά της και θα έλεγα ότι αυτή μ’ έβαλε σε σκέψεις. Το κύριο συμπέρασμα ήταν ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα σε καλή κατάσταση κι αυτός ήταν ο πρώτος παράγοντας. Ο δεύτερος παράγοντας ήταν ότι ο πρόεδρος της ομάδας ήταν έντονος και με ήθελε πολύ. Έτσι αποφάσισα να έρθω στην ομάδα».

Σε ερώτηση για τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα είπε: «Η ομάδα είναι καλή, υπάρχει καλή νοοτροπία. Το προσωπικό της αλλά και οι άνθρωποι της πόλης μ’ έκαναν να αισθανθώ ακόμη πιο άνετα παρότι δεν έχω φύγει αρκετά από το ξενοδοχείο αυτές τις πρώτες ημέρες. Όταν μια ομάδα έχει ποιοτικούς παίκτες θα πρέπει να προσπαθήσεις να βγάλεις αυτή την ποιότητα στο γήπεδο, να πατήσεις πάνω σ’ αυτή και φυσικά να την εξελίξεις. Ξέρω ότι θα χρειαστεί χρόνος για να περάσω τη φιλοσοφία μου. Το πρώτο μου παιχνίδι είναι απέναντι στον Πρωταθλητή και θα έλεγα ότι είναι μια πρόκληση και για μένα».

Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει πράγματα για το Πρωτάθλημα, απάντησε: «Είχα μια προηγούμενη γνώση από το διάστημα που ήμουν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Έκανα σκάουτινγκ τις ελληνικές ομάδες, διαπίστωσα την ποιότητά τους και θα έλεγα ότι αυτή ήταν αντίστοιχη της ΤΣΣΚΑ. Στην ΤΣΣΚΑ κυνηγούσαμε τη Λουντογκόρετς η οποία ήταν ανώτερη σε πολλά επίπεδα και εκτιμώ ότι βελτιώσαμε την ομάδα. Ο Άρης κυνηγάει τις πρώτες δύο ομάδες και θεωρώ ότι δουλεύοντας με τον καιρό θα φτάσουμε στο σημείο διεκδίκησης πραγμάτων. Θέλω λοιπόν να βελτιώσω τον Άρη. Ξέρω ότι δεν έχουμε τα λεφτά που υπάρχουν στην Premier League αλλά θέλω να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας».

Σχετικά με το ότι συνάντησε τον Γκρέι, τον Ζερβίνιο ή τον Μαζικού που είχε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, είπε: «Το πρώτο παιχνίδι του Ζερβίνιο στην Αγγλία ήταν εναντίον της ομάδας μου. Κράτησε 20-25 λεπτά και μετά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Ο Ζερβίνιο είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου και πάντα θέλω τέτοιους παίκτες στην ομάδα. Δουλεύει αρκετά καλά και είναι σχεδόν έτοιμος. Ο Γκρέι σκοράρει γκολ, είναι πολύ καλός παίκτης αλλά θέλουμε να δουλέψει λίγο παραπάνω με την ομάδα, να τη συνηθίσει και να πάρουμε περισσότερα από αυτόν και φυσικά πιο πολλά γκολ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μαζικού είναι ένας φανταστικός παίκτης, ήμασταν μαζί στην ΤΣΣΚΑ και μάλιστα ήταν από τους αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων. Έχει ανταγωνισμό με την παρουσία του Μάρβιν Πίρσμαν τον οποίον δεν τον ήξερα αλλά τον παρακολούθησα και είναι καλός παίκτης. Ο Μαντσίνι είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, έχει μεγάλη ποιότητα, μπορεί να κερδίσει μόνος του παιχνίδια οπότε θα δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Γενικώς η ομάδα έχει πολλούς καλούς νέους παίκτες. Σε όλους θα φερθώ με τον ίδιο τρόπο για να πάρω από τον καθένα το καλύτερο».

Ρωτήθηκε για τον Πίτερ Ετέμπο ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του Άρη: «Δεν θέλω να πω κάτι τώρα γιατί δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και δεν θέλω να ταράξω τα νερά. Τώρα έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του», είπε και ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών. «Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 24-25 παίκτες και νομίζω ότι πολλές φορές είναι επικίνδυνο να διαθέτεις περισσότερους παίκτες. Δε νομίζω ότι θα γίνει άλλη κίνηση. Ο αριθμός των παικτών που διαθέτουμε είναι ήδη μεγάλος. Βέβαια μ’ αυτόν τον πρόεδρο ποτέ δεν λες ποτέ».

Σχετικά με τον Ολυμπιακό και τις πληροφορίες που έχει για τους Πειραιώτες, απάντησε: «Ξέρω ότι πέρασαν δύσκολα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας και σίγουρα την πιο φορμαρισμένη. Θεωρώ όμως ότι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε το επίπεδό του».

Ο Άλαν Πάρντιου ξεκαθάρισε ότι η απόδοση ελκυστικού ποδοσφαίρου είναι απαραίτητο συστατικό της δικής του φιλοσοφίας: «Η παραμονή μου στην ομάδα θα έχει δύο χαρακτηριστικά. Θα υπάρχει επαγγελματισμός και παράλληλα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ελκυστικό θέαμα γιατί αυτό θέλω να βλέπω κι εγώ από μια ομάδα όταν είμαι στην κερκίδα. Η αλήθεια είναι ότι φημίζονται οι ομάδες μου γι’ αυτό. Ίσως δεχθούμε 1-2 γκολ αλλά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε περισσότερα. Θέλω να πω ότι μου αρέσει το γήπεδο. Οι κερκίδες είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργείται φοβερή ατμόσφαιρα και θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους του Άρη να μην καταναλώσουν πολύ ψάρι και κρασί για να έχουμε περισσότερη ένταση στο γήπεδο», είπε αστειευόμενος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες: «Έχω συνηθίσει στη βροχή, στην Ελλάδα συνάντησα ζέστη και ήλιο ο οποίος μου είχε προκαλέσει πρόβλημα στην επιδερμίδα. Γενικώς οι άνθρωποι άνω των 55 ετών είναι απαραίτητο να προσέχουν την έκθεσή τους στον ήλιο».


Πηγή