Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Έγραψε ιστορία ο Μέσι: Με τα 758 γκολ του ξεπέρασε τον Πελέ, «κυνηγάει» Ρονάλντο | ΣΠΟΡ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ο Λιονέλ Μέσι, καθώς σημείωσε ακόμη μια σπουδαία ατομική επίδοση.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας για 7η φορά στην καριέρα του, ο Αργεντινός ξεπέρασε τον Πελέ. Με τα δύο γκολ που σημείωσε στο αποψινό ματς της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, στο επιβλητικό 4-1 της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπριζ, σύμφωνα με το RSSDSF, έφτασε τα 758 στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις και προσπέρασε τον θρυλικό Βραζιλιάνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερασιτεχνικό Οργανισμό Αφιερωμένο στη Συλλογή Στατιστικών Στοιχείων σχετικά με το Ποδόσφαιρο, ο Μέσι σημείωσε ένα σπουδαίο ρεκόρ, το οποίο κατείχε μέχρι πρότινος το «μαύρο διαμάντι» του αθλήματος.

Πριν από λίγο καιρό, ο 34χρονος Αργεντινός είχε επίσης ξεπεράσει τον Πελέ στην κατηγορία των περισσότερων γκολ σε διεθνείς αγώνες από κάθε παίκτη της Νότιας Αμερικής.

Ο «ψύλλος» (όπως είναι το προσωνύμιό του) αρχίζει να προσαρμόζεται στο Παρίσι και όπως είπε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο προπονητής του, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στις μεγάλες εμφανίσεις. Με αντίπαλο την Μπριζ έκανε τα… δικά του και πέτυχε μια ασύλληπτη επίδοση.


Πηγή