Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ένας Έλληνας το φαβορί να κινεί τα νήματα στη Μίλαν

Μπορεί να έγινε χωρίς τυμπανοκρουσίες, ωστόσο η Μίλαν έχει πλέον νέο αφεντικό, καθώς ο Κινέζος επιχειρηματίας που είχε πάρει στα χέρια του τη μοίρα του συλλόγου, μετά τον Σίβλιο Μπερλουσκόνι, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τα οικονομικά της εταιρείας. Ο Γιόνγκχονγκ Λι δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το δάνειο που είχε πάρει από την Elliott Management για να «τρέξει» τον σύλλογο και έτσι το αμερικανικό hedge fund είναι αυτό που απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των «ροσονέρι».

Ο Πολ Σίνγκερ, επικεφαλής της Elliott, θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα στη δομή της Μίλαν και μια από τις πλέον κομβικές αλλαγές αφορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας, Μάρκο Φασόνε, τον οποίον υπάρχει η πρόθεση να αντικαταστήσει. Μεγάλο φαβορί για τη θέση, σύμφωνα με την Corriere della Sera, είναι ο Ιβάν Γκαζίδης.

Πρόκειται για τον ομογενή Νοτιοαφρικανό, που από τις αρχές του 2009 αποτελούσε τον άνθρωπο που έτρεχε την Άρσεναλ, σε συνεργασία με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι αποτέλεσε και εκείνος παρελθόν από τους «κανονιέρηδες», έπειτα από τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στον σύλλογο του βορείου Λονδίνου, μαζί με την αποχώρηση του Αλσατού τεχνικού.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, στον σύλλογο της Λομβαρδίας αναμένεται να επανέλθει και ο πρώην παίκτης και προπονητής της ομάδας, Λεονάρντο, που θα πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή αντί του Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι.

Φασόνε και Μιραμπέλι βρίσκονται στο Λονδίνο, εκεί όπου αναμένεται να τους ανακοινωθεί ότι δεν θα συνεχίσουν στους «ροσονέρι». Όσο για τον Γκαζίδη, έχει ούτως ή άλλως ως βάση του την αγγλική πρωτεύουσα, γνωρίζει την οικογένεια Σίνγκερ και αυτός είναι -πιθανόν- ένας από τους λόγους που τον επέλεξαν για το πολύ σημαντικό αυτό πόστο.

localStorage.clear();


Πηγή