Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Έξαλλος ο Καρυπίδης με τους ξένους διαιτητές και τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Έξαλλος ο Καρυπίδης με τους ξένους διαιτητές και τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Θόδωρος Καρυπίδης εξέφρασε τα έντονα παράπονά του για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με τον Μέλο Περέιρα να του τονίζει πως ξένος διαιτητής θα υπάρχει μόνο για τους «Big 4», ενώ ο Βαγγέλης Γραμμένος δήλωσε ότι «δεν ασχολείται με τη διαιτησία».

Ο Άρης προσπαθεί να βρει το δίκιο του και κυρίως να πάρει σοβαρές απαντήσεις για τα κριτήρια ορισμού του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι της Κυριακής (22/09) με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Παρότι μάλιστα, ο Μέλο Περέιρα είχε δεσμευτεί για τον ορισμό ξένου διαιτητή από την περσινή σεζόν. Η παρουσία τόσο του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή όσο και του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου στη σύσκεψη στο Υφυπουργείου Αθλητισμού, ήταν και ο κύριος λόγος της παρουσίας του Θόδωρου Καρυπίδη καθώς ζήτησε απαντήσεις από τον Περέιρα αλλά και τον Βαγγέλη Γραμμένο. Για μια ακόμη φορά όμως, αμφότεροι, δεν τις είχαν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Άρης, ο Θόδωρος Καρυπίδης έκανε έντονα παράπονα στον Περέιρα για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου, ζήτησε να μάθει τι άλλαξε στο σκεπτικό του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή κι εκεί που είχε δεσμευτεί (από πέρυσι) ότι θα ορίσει ξένο διαιτητή στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, ξαφνικά πήγε στη λύση του Θεσσαλονικιού διαιτητή. Απάντηση δεν πήρε και ο κ. Καρυπίδης του ξεκαθάρισε πως, ό,τι κι αν γίνει η ευθύνη πλέον είναι δική του διότι πρόκειται για λανθασμένο ορισμό. Καμία απάντηση δεν πήρε επίσης για τα κριτήρια.

Ακολούθησε η συνομιλία σε έντονο τόνο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Και από τον τελευταίο, ο κ. Καρυπίδης ζήτησε να μάθει τα κριτήρια και τον ρώτησε (σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ Άρης… «πως γίνεται όλη η Θεσσαλονίκη να ξέρει από Δευτέρα ότι θα οριστεί ο Σιδηροπουλος;».

Κατά την… προσφιλή συνήθειά του, ο κ. Γραμμένος απάντησε ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Εκεί ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αναφέρθηκε στη δικαιολογημένη καχυποψία και ρώτησε α») «ποιος είναι ο ρόλος της ΕΠΟ», β) «ποιος ορίζει τους διαιτητές, γ) «με ποια κριτήρια ορίστηκε ο Σιδηρόπουλος» και δ) «γιατί δεν ορίστηκε ξένος διαιτητής;», όπως είχαν διαβεβαιώσει όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής τόνισε στους «κίτρινους» πως ξένος διαιτητής την φετινή σεζόν προβλέπεται μόνο για τα ματς μεταξύ των Big 4 δηλαδή, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, και πως πλέον δεν υπάρχει και η αντίστοιχη συνεργασία όπως πέρυσι με τις ξένες Ομοσπονδίες ώστε να μπορέσουν να διευκολύνουν με ξένους διαιτητές τα ελληνικά ματς πρωταθλήματος.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή