Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έπιασε κορυφή με μεγάλο διπλό στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ

Ένα αυτογκόλ ήταν αρκετό τελικά. Σίγουρα για τον ΠΑΟΚ που χωρίς τελική μέχρι το… 96′ στο δεύτερο ημίχρονο έφυγε από το Φάληρο με το διπλό. Δεύτερη σερί νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά στα ντέρμπι, συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα και πλέον έπιασε και κορυφή (μαζί με Ατρόμητο).

Όμως για να φύγει με το διπλό έπρεπε ο Πασχαλάκης να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση (τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις), ο Χασάν να σημαδεύει δοκάρι και τις διαφημιστικές ταμπέλες και οι παίκτες του Ολυμπιακού απλά να μην μπορούν να κάνουν γκολ μία από τις 15 τελικές που έφτιαξαν στο δεύτερο ημίχρονο (23 συνολικά).

Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο…

Εκπληξη με Χασάν, στα σίγουρα ο Λουτσέσκου
Ολα έδειχναν ότι τόσο ο Μαρτίνς όσο και ο Λουτσέσκου θα πήγαιναν με τις 11αδες που είχαν εμπιστευτεί το προηγούμενο διάστημα. Ομως τελικά ο Πορτογάλος έκανε την έκπληξη κι αντί του Γκερέρο έβαλε στο βασικό σχήμα τον Χασάν ο οποίος είχε χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη.

Οσο για τον Ρουμάνο; Οι 11 που πήραν το ντέρμπι με την ΑΕΚ ξεκίνησαν και στο Καραϊσκάκης κάτι το οποίο αναμενόταν…

Ο Πασχάλης κράτησε το μηδέν, ο ΠΑΟΚ το ισορρόπησε
Μπορεί το ημίχρονο να τελείωσε χωρίς σκορ, όμως ο Ολυμπιακός έδωσε ρυθμό στο ματς από το πρώτο λεπτό. Και στον ρυθμό μπήκε (μετά το 20′) και ο ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να παρουσιάζουν ποδόσφαιρο, αλλά να μη μπορούν να σκοράρουν.

Σε αυτό ευθύνεται αρχικά ο Πασχαλάκης. Εκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 2′ στην κεφαλιά του Καμαρά και στο 32′ στο μονοκόμματο σουτ του Χασάν. Μετά ήταν η αστοχία των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Ποντένσε δεν τελείωσε σωστά τη φάση στο 18′, Χριστοδουλόπουλος και Μεριά δεν έπιασαν τις κεφαλιές όπως θα ήθελαν στις στημένες φάσεις (13′ και 22′). Τέλος ήταν η τελική πάσα του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι όταν ισορρόπησαν το παιχνίδι έβγαλαν προϋποθέσεις για γκολ αλλά η τελική πάσα κατέληγε σε… οφσάιντ.

Αυτογκόλ με διπλή γκάφα και 1-0 ο ΠΑΟΚ
Κι αφού ουδείς μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο ήρθε ο Βούκοβιτς στο 49′ να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ! Η ικανότητα του Μπίσεσβαρ να βγάλει τον Βιεϊρίνια μόνο του ενώ ήταν κλεισμένος από δύο παίκτες άνοιξε την άμυνα και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έβγαλε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι. Ο Γιαννιώτης αντέδρασε λάθος με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και ο Βούκοβιτς συνέχισε την γκάφα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού χωρίς να πιέζεται!
Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που ήθελε έδωσε επιπλέον μέτρα στον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις φάσεις που ήθελαν. Δεν βρήκαν όμως το γκολ παρά τις δώδεκα ευκαιρίες που έβγαλαν. Και μεγάλες ευκαιρίες. Στο 54′ ο Πασχαλάκης βγάζει το πλασέ του Φορτούνη από το σημείο του πέναλτι. Στο 56′ ο Μπουχαλάκης πιάνει αέρα μετά το φάουλ του Φορτούνη, στο 57′ και στο 59′ Καμαρά και Χριστοδουλόπουλος έστειλαν την μπάλα και στο 64′ το σουτ του Φορτούνη ξανά κόντραρε στον Χασάν!

Ομως οι ακόμα καλύτερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού προέκυψαν μετά το 75′. Πρώτα από την κοντινή κεφαλιά του Μεριά (ελάχιστα άουτ από την μικρή περιοχή) και στη συνέχεια με το δοκάρι του Χασάν στο 83′ (πάλι από στημένη φάση). Αποκορύφωμα για τον Ολυμπιακό η φάση στο 90′ με τον Χασάν να βγαίνει μόνος να κάνει το πλασέ, ο Πασχαλάκης να αποκρούει ο Γκερέρο να παίρνει το ριμπάουντ αλλά το πλασέ να περνάει παράλληλα με την εστία.

Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία στο 96′ να τελειώσει το ματς (3 με έναν αλλά ο Κάνιας έκανε κακή επιλογή δίνοντας την πάσα στον Πρίγιοβιτς και όχι στον Ζαμπά) και στο 97′ ο Χασάν έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ στο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή