Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Έρικ Ραμπρεσαντρατανά: Ένα όνομα, μια ιστορία

Έρικ Ραμπρεσαντρατανά: Ένα όνομα, μια ιστορία

Το καλοκαίρι του 2001 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση ενός Γάλλου αμυντικού, ο οποίος τελικά θα έμενε αξέχαστος.

Το γεγονός ότι το κατάφερε αυτό χωρίς να παίξει, απλά δίνει κι άλλους πόντους στο μύθο του Έρικ Ραμπρεσαντρατανά. Αυτού που ήρθε στην Ελλάδα από την Παρί Σεν Ζερμέν, από τους οπαδούς της οποίας λατρεύεται ακόμη και σήμερα ως ένας από τους θρύλους της.

Το κακό είναι ότι ο Έρικ, ο οποίος παρουσιάστηκε στην Αθήνα με έξτρα κιλά, έγινε θρύλος και εδώ και κυρίως στα σουβλατζίδικα. Ο Ραμπρεσαντρατανά γνώρισε τα… πιτόγυρα και τα αγάπησε με την πρώτη ματιά, με συνέπεια τα κιλά να μη μειώνονται και οι εμφανίσεις του στο γήπεδο να είναι ελάχιστες.

Μόλις πέντε πραγματοποίησε, αλλά καμία εξ αυτών στο πρωτάθλημα, με τον Μάκη Ψωμιάδη από ένα σημείο κι έπειτα να χάνει την υπομονή του και να παίρνει μια σειρά αποφάσεων: Δεν πληρώνεται πλέον ο παίκτης, δεν προπονείται με την ομάδα αλλά πηγαίνει στους Θρακομακεδόνες και υπογράφει ότι είναι παρών και στο τέλος έβαλε κλειδαρά να αλλάξει τις κλειδαριές από το σπίτι του Γάλλου, ο οποίος το πήρε απόφαση ότι έπρεπε να φύγει, αφήνοντας την ΑΕΚ, την Αθήνα και τα σουβλάκια της…


Πηγή