Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Πράσινο φως» Μητσοτάκη σε Γιαννακόπουλο για τον Βοτανικό

Έρχονται εξελίξεις στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού – Ποδοσφαιρικό 35.000 θέσεων και μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η δρομολόγηση ενός ολοκληρωμένου πρότζεκτ που θα αφορά την ανέγερση αθλητικού κέντρου για τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του Βοτανικού.

Πιθανώς και μέσα στο Σεπτέμβριο, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως αναφέρει με σημερινό (02/09) της δημοσίευμα η εφημερίδα «Live Sport». Μάλιστα, το εγχείρημα θα αποτελέσει λύση για όλα τα τμήματα του συλλόγου, όχι μόνο δηλαδή του ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα του γηπέδου μπάσκετ θα λυθεί ως εξής: Θα κατασκευαστεί κλειστό όχι στο υπάρχον οικόπεδο, αλλά σε όμορο οικόπεδο και θα απαιτεί ξεχωριστή νομική μέριμνα. Έτσι, μπορεί να αρχίσει άμεσα το έργο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, του οποίου η χωρητικότητα αναμένεται να φτάνει τις 35.000 θέσεις.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν και εγκαταστάσεις για τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δεν έχει προβεί τόσο καιρό σε ανακοινώσεις, καθώς θέλει να έχει «κλειδώσει» από όλες τις πλευρές το πρότζεκτ. Οι συνεργάτες του βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της χάραξης του σχεδίου και -το κυριότερο- της χρηματοδότησης του έργου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το χρηματικό ζήτημα θα λυθεί μέσω διάφορων πηγών (ιδιωτικά, κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια), με το συνολικό ποσό της επένδυσης να κυμαίνεται μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.

Κοινώς, αυτό που αναμένεται είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.


Πηγή