Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έχασε αλλά έμεινε στην κορυφή του ομίλου της η Γιουβέντους

Η Κυρία εμφανίστηκε… γερασμένη, ο Ρονάλντο έχασε τα άχαστα και υποτάχθηκε 2-1 από τη Γιουνγκ Μπόις, δίχως όμως να χάσει την κορυφή και την πρόκριση ως ισχυρή.

Από τον Νοέμβριο του 2017 η Γιουβέντους δεν είχε χάσει ποτέ και πουθενά εκτός έδρας αγώνα (23 νίκες, 3 ισοπαλίες). Κανείς λοιπόν δεν θα φανταζόταν ότι θα της συνέβαινε στο γήπεδο της πρωτάρας στο Champions League, Γιουνγκ Μπόις. Τουλάχιστον όχι παίζοντας με βασικούς και έχοντας στόχο το τρίποντο, που θα κλείδωνε την 1η θέση στον όμιλό της. Κι όμως, οι Ελβετοί εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Ιταλών και τα λάθη στην άμυνά τους και πέτυχαν την μεγαλύτερη νίκη (2-1) στην ευρωπαϊκή ιστορία τους.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο Ρονάλντο σπατάλησε πολύ σημαντικές ευκαιρίες και στην πιο κλασική του ο Καμαρά έσωσε πάνω στη γραμμή. Αντί όμως να βρει δίχτυα ο Πορτογάλος, σούπερ σταρ της βραδιάς αναδείχτηκε ο Ορό. Αφού σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι (30′), πέρασε τον Μπονούτσι στην αντεπίθεση και πλάσαρε για το 2-0 (68′). Ενδιάμεσα (46′), ο ίδιος λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ, βρίσκοντας το δοκάρι. Οι Ιταλοί μείωσαν με το σουτ του Ντιμπάλα (80′), τους ακυρώθηκε σωστά γκολ στο φινάλε, αλλά στο τέλος μένουν και με την ήττα, αλλά και με την καλή θέση στην κληρωτίδα.

Γιουνγκ Μπόις (Χεράρδο Σεοάνε): Βέλφλι, Μπενίτο, Μπαμπού, Γκαρσία, Αλί Καμαρά, Ν’Γκαμαλό (82′ Σικ), Σο (90′ Βούτριχ), Φάσναχτ (80′ Μπερτόνε), Λόπερ, Αμπισερ, Ορό

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Σέζνι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο (72′ Ντιμπάλα), Πιάνιτς (65′ Τσαν), Μπεντανκούρ, Κουαδράδο (23′ Αλεξ Σάντρο), Μπερναρντέσκι, Ντάγκλας Κόστα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.

Χορταστική ισοπαλία ανάμεσα σε Άγιαξ και Μπάγερν

Τη ίδια ώρα, απίθανο ματς στο Αμστερνταμ για το καλό εισιτήριο, με έξι γκολ, αποβολές, το σκορ να αλλάζει χέρια και το τελικό 3-3 με τον Αγιαξ να δίνει στους Βαυαρούς το καλό εισιτήριο του ομίλου της ΑΕΚ.

Απίστευτο παιχνίδι, τρελό, θεότρελο και ειδικά στο φινάλε. Ηταν τόσο υπέροχα άναρχο για τον ουδέτερο θεατή, που μόνο τελικό για το καλό εισιτήριο του ομίλου της ΑΕΚ δεν θύμιζε. Αγιαξ και Μπάγερν έπαιξαν χωρίς σκοπιμότητες, καθαρό επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό είχε ως συνέπεια άπειρα λάθη, έξι γκολ, δύο αποβολές και σοβαρές χαμένες ευκαιρίες για μυθικό σκορ. Στο φινάλε όμως εκείνη που πανηγύρισε με το 3-3 ήταν η φιλοξενούμενη, κρατώντας για εκείνη το έπαθλο του… ισχυρού στην επόμενη φάση.

Ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ στο 13′. Ο Ονανά βέβαια τον σταμάτησε σε ακόμα τρεις τεράστιες στιγμές. Στην επανάληψη ο αγώνα θα γινόταν άγριος και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Τάντιτς ισοφάρισε στο 61′, ο Αγιαξ όμως έμεινε με παίκτη λιγότερο αμέσως μετά (67′ αποβολή Βέμπερ), μα δεν το έβαλε κάτω. Στο 95′ αποβλήθηκε και ο Μίλερ για άσχημη καρατιά στο κεφάλι αντιπάλου και ο Τάντιτς με πέναλτι στο 82′ έκανε το 2-1.

Από εκεί και μετά επικράτησε πλήρης αναρχία. Ο Λεβαντόφσκι με πέναλτι (87′) ισοφάρισε εκ νέου, φτάνοντας τα οκτώ γκολ στον όμιλο και γράφοντας την δική του κορυφαία επίδοση και παίκτη της Μπάγερν. Ο Κομάν έκανε το 2-3 στο 90′, μα οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία απάντηση με τον Ταλιάφικο να απονέμει δικαιοσύνη σε αυτήν την… παράνοια στο 95′.

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταλιαφίκο, Βέμπερ, Φαν Ντε Μπέεκ &8′ Ντόλμπεργκ), Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Τάντιτς, Ζίγιεχ, Νέρες (89′ Χούντελααρ)

Μπάγερν (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα, Κίμιχ, Ραφίνια, Γκορέτσκα, Ριμπερί (71′ Κομάν), Μίλερ, Γκνάμπρι (62′ Τιάγκο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Αναλυτικά, όλα τ’ αποψινά αποτελέσματα του Champions League έχουν ως εξής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα – ΑΕΚ 1-0

Αγιαξ – Μπάγερν Μονάχου 3-3

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σιτι – Χοφενχάιμ 2-1

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Λιόν 1-1

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Βικτόρια Πλζεν – Ρόμα 2-1

Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-3

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Βαλένθια – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Γιουνγκ Μπόις – Γιουβέντους 2-1

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή