Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ήττα για την Εθνική Ελλάδος στη Βουδαπέστη

Την ήττα γνώρισε στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Groupama Arena της Βουδαπέστης η εθνική Ελλάδος από την Ουγγαρία με σκορ 1-2, στο δεύτερο παιχνίδι της για το UEFA Nations League.

Αν και η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν για την Ελλάδα, με τον Φορτούνη να αποφεύγει στο 10ο λεπτό δύο αντιπάλους και να σουτάρει λίγο άουτ, ήταν οι γηπεδούχοι που άνοιξαν το σκορ στο 15’ με σκόρερ τον Σάλαϊ, που ολοκλήρωσε μία ωραία επίθεση με δυνατό αριστερό σουτ.

Η απάντηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν άμεση, με τον Μανωλά με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, να ισοφαρίζει, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας.

Ο Μανωλάς και πάλι έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 34’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η κεφαλιά του απομακρύνθηκε.

Στο τέλος του πρώτου μέρους η Ουγγαρία αύξησε την πίεσή της προς την ελληνική εστία, και παρά τις δύο αποκρούσεις του Μπάρκα, ο Κλάινχαϊσλερ στο 43’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1 για τους Μαγυάρους.

Η εθνική μας δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να «βραχυκυκλώνουν» τη δημιουργία του ελληνικού παιχνιδιού, ενώ στο 52’ ο Μανωλάς τραυματίστηκε και βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Οικονόμου να τον αντικαθιστά.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Ούγγρους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχαν ηττηθεί από τη Φινλανδία.

localStorage.clear();


Πηγή