Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αγέραστος ο Μιούρα: Έκανε ντεμπούτο στην Πορτογαλία στα 56

Την ώρα που η πλειονότητα των συνομιλήκων του, αρχίζουν τα σκέπτονται την… σύνταξη, ο Καζουγιόσι Μιούρα, εξακολουθεί να παίζει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο!

Ο Ιάπωνας επιθετικός, ο οποίος βαδίζει αισίως στο 56 (!) έτος της ζωής του, έκανε εχθές (22/4) το ντεμπούτο του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα της Β` κατηγορίας, με τα «χρώματα» της Ολιβεϊρένσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιούρα, ο οποίος αποκτήθηκε από την πορτογαλική ομάδα ως «δανεικός» από την Γιοκοχάμα, μπήκε στο ματς στο 90ο λεπτό της εκτός έδρας νίκης με 4-1, επί της Ακαντέμικο ντε Βισέου.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο Μιούρα «είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε ποτέ στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι 56 ετών, ενός μηνός και 24 ημερών».

Ο Ιάπωνας, πρώην διεθνής άσος, ο οποίος διανύει την 38η (!) σεζόν του σε επαγγελματικό επίπεδο, έχει αγωνισθεί σε αρκετούς συλλόγους σε όλον τον κόσμο, όπως η Παλμέϊρας, η Τζένοα, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Βίσελ Κόμπε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πορτογαλία, είναι η έκτη χώρα που αγωνίσθηκε ο «King Kazu», όπως είναι το προσωνύμιο του, ο οποίος μετρά 89 συμμετοχές με την εθνική Ιαπωνίας, ενώ έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ασίας πριν από 31 (!) χρόνια (1992) και είναι ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του, με 55 γκολ.


Πηγή