Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ-Άρης 1-0: Πήρε την «κιτρινόμαυρη μάχη» με Βίντα και παραμένει σε απόσταση… αναπνοής από την κορυφή

Χάρη σε ένα γκολ του Βίντα, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Άρη για τη 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League.

Ο Κροάτης αμυντικός με μια κεφαλιά «δυναμίτη» παραβίασε την εστία των Θεσσαλονικέων στο 59ο λεπτό, γκολ που έφτανε στην Ένωση για να πανηγυρίσει τη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έφτασε στους 30 βαθμούς (δεύτερη), στο -1 από την κορυφή του πρωταθλήματος και τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, η ομάδα του Άκη Μάντζιου παρέμεινε στην πέμπτη θέση του πίνακα με 20 βαθμούς, στο -8 από τον τέταρτο Ολυμπιακό.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς στεφάνι στη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη κατέθεσαν οι άνθρωποι του Άρη. Όπως ήταν αναμενόμενο, κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου της ΑΕΚ, ο οποίος είχε γεμίσει για ακόμη μια φορά την «OPAP Arena».

Super League: Καλά διαβασμένος ο Άρης, βρήκε τη λύση με Βίντα η ΑΕΚ

Ο Άρης κατάφερε με πολύ καλή τακτική προσέγγιση να περιορίσει σημαντικά την πίεση στα καρέ του και τις πολλές ευκαιρίες που συνήθως βρίσκει η ΑΕΚ στα παιχνίδια της. Αν και δεν έλεγξε ακριβώς τον ρυθμό του παιχνιδιού, κυρίως μπόρεσε να μην υποκύψει στο ασφυκτικό pressing των γηπεδούχων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, ένα λάθος το έκανε, από το οποίο προέκυψε και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης στο 19′, με τον Τσούμπερ να βγαίνει μόνος μετά από λάθος γύρισμα, τον Κουέστα να αποκρούει και στη συνέχεια τον Πινέδα να χάνει τεράστια ευκαιρία, καθώς τον πρόλαβε ο Μπράμπετς.

Οι πρωταθλητές απείλησαν ακόμα μία φορά στο πρώτο ημίχρονο με «οβίδα» του Μάνταλου έξω από την περιοχή και τον Κουέστα να βρίσκει την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι.

Και οι Θεσσαλονικείς είχαν τις δικές τους μεγάλες στιγμές, με τον Οντουμπάτζο να «τρυπά» δύο φορές την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ. Στην πρώτη παράλληλη μπαλιά του δεν βρέθηκε κανείς απλώς να… σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στη δεύτερη ο Μορόν βρέθηκε σε κλασική θέση για γκολ, αλλά πραγματοποίησε κάκιστο τελείωμα στο 44′.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακριβώς την ώρα που η Ένωση είχε αρχίσει να… αγχώνεται, το «Γόρδιο δεσμό» έλυσε ξανά ο Βίντα. Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ άνοιξε το σκορ στο 59′ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μάνταλου, σημειώνοντας το 4ο τέρμα του στη σεζόν. Έτσι, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Γκατσίνοβιτς και τον Τσούμπερ.

Ακολούθησε περίπου ένα δεκάλεπτο με διαδοχικές τελικές προσπάθειες του «δικεφάλου», που πήρε απίστευτη ώθηση από τον κόσμο του μετά το 1-0. Όμως, ο Κουέστα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και κράτησε τον Άρη μέσα στο ματς, ειδικά στην κεφαλιά του Πόνσε στο 65′, αλλά και στην προβολή του Αργεντινού 1 λεπτό αργότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι, από το 80′ και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν τις γραμμές τους και να δημιούργησαν αρκετές φορές τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, χωρίς όμως να προκύψει η κλασική ευκαιρία και -συνεπώς- το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ.

ΑΕΚ – Άρης 1-0

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (78′ Ζίνι), Μάνταλος (65′ Πιζάρο), Τσούμπερ (65′ Πόνσε)

Άρης (Βαγγέλης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ, Νταρίντα (81′ Μενέντες), Τζούρασεκ (63′ Πάρδο), Παναγίδης (58′ λόγω τραυματισμού Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (81′ Ζαμόρα), Μορόν

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή