Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ: Έσπασε αρνητικό σερί 16 αγώνων κόντρα στον Ολυμπιακό -Πρώτη νίκη με τρία γκολ διαφορά μετά από 15 χρόνια

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας έβαλε ένα τέλος στο αρνητικό σερί της στα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων.

Η Ένωση είχε να κερδίσει τους Πειραιώτες από τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά με το 3-0 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας έβαλε τέλος σε ένα σερί 16 αγώνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα αήττητο σερί επί των «κιτρινόμαυρων» που κράτησε για πέντε χρόνια και δύο ημέρες.

Η μέχρι πρότινος τελευταία νίκη τους ήταν στις 7 Φεβρουαρίου του 2018, όταν κέρδισαν τότε 2-1 στο ΟΑΚΑ ξανά για το Κύπελλο, εκείνη τη φορά στην προημιτελική φάση. Για την ιστορία, τα γκολ της ΑΕΚ πέτυχαν τότε οι Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο και για τον Ολυμπιακό ο Ταχτσίδης.

ΑΕΚ: Η μεγαλύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού εδώ και 15 χρόνια

Εκτός από το αρνητικό σερί που έσπασε, η ΑΕΚ πέτυχε και την ευρύτερη νίκη της των τελευταίων 15 ετών επί του Ολυμπιακού.

Η προηγούμενη φορά που η Ένωση είχε επικρατήσει με διαφορά μεγαλύτερη των δύο τερμάτων ήταν στο 4-0 της σεζόν 2007-08, όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα λόγω της γνωστής υπόθεσης Βάλνερ.

Το ματς εκείνο είχε γίνει στο ΟΑΚΑ στις 30 Μαρτίου 2008 και τα γκολ είχαν πετύχει οι Μπλάνκο, Εντίνιο, Λυμπερόπουλος, Καφές, ενώ MVP ήταν ο Ριβάλντο, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή