Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε την απόκτηση Ελίασον -Μέχρι το καλοκαίρι του 2027 στην Ένωση ο Σουηδός ακραίος

Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα από τη Δευτέρα (29/8) ο Νίκλας Ελίασον.

Ο Σουηδός ακραίος, που βρίσκεται από την Κυριακή στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τον κύκλο των ιατρικών εξετάσεων και στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στο Μαρούσι, όπου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι ο 27χρονος θα φορά τα κιτρινόμαυρά μέχρι το καλοκαίρι του 2027, σε περίπτωση που εξαντλήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην παίκτης της Νιμ γίνεται ο έκτος νεοαποκτηθείς της ΑΕΚ για το καλοκαίρι του 2022, μετά τους Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Πινέδα, Βίντα και Μουκουντί.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την απόκτηση του Ελίασον

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκλας Ελίασον από τη γαλλική Νιμ. Ο Σουηδός ακραίος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2027.

Ο Νίκλας Ελίασον γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1995, στην πόλη Βάρμπεργκ της Σουηδίας. Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα τμήματα υποδομής της Φάλκενμπεργκ. Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2013 και μέσα στον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε 33 συμμετοχές, με ένα γκολ και 13 ασίστ.

Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της ΑΙΚ, η οποία προχώρησε στην απόκτησή του τον Ιανουάριο του 2014. Με την ομάδα της Στοκχόλμης αγωνίστηκε σε 43 παιχνίδια (2 γκολ, 7 ασίστ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ιούλιο του 2016 παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Νόρκεπινγκ, η οποία έξι μήνες αργότερα προχώρησε στην αγορά των δικαιωμάτων του. Με τη φανέλα της πραγματοποίησε συνολικά σε 41 ματς (8 γκολ, 18 ασίστ).

Τον Αύγουστο του 2017 άφησε για πρώτη φορά τη Σουηδία, παίρνοντας μεταγραφή στην Μπρίστολ Σίτι, με την οποία τα επόμενα τρία χρόνια αγωνίστηκε σε 95 παιχνίδια (7 γκολ, 21 ασίστ).

Τον Οκτώβριο του 2020 η Νιμ κατέβαλε περίπου 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Με τη γαλλική ομάδα μέτρησε 72 συμμετοχές, σκοράροντας 11 φορές και βγάζοντας 10 ασίστ».


Πηγή