Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ: Ανοικτό το μέλλον του Πινέδα -«Έχω συμβόλαιο για άλλους έξι μήνες», λέει ο Μεξικανός

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του άφησε ο Ομπερλίν Πινέδα, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Θέλτα στην ΑΕΚ.

Ο Μεξικανός άσος του «δικεφάλου» χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης στην πατρίδα του, με αποτέλεσμα τα τοπικά ΜΜΕ να ασχολούνται συχνά-πυκνά με την καριέρα του. Έτσι, για τον Πινέδα γράφτηκε ότι τον θέλουν ομάδες της Ισπανίας και της Ολλανδίας, ενώ δεδομένα και στην ΑΕΚ θα επιθυμούσαν την παραμονή του -ιδίως ο Ματίας Αλμέιδα, που αποτελεί πουλέν του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μεξικανικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις του Πινέδα, στις οποίες υπενθυμίζει ότι έως το τέλος της σεζόν δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Ένωση. «Πάντα το έλεγα, πρέπει να ρισκάρεις στη ζωή. Η πρώτη μου φάση στην Ευρώπη ήταν δύσκολη, υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόμουν τι έκανα εκεί, ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες από το Μεξικό. Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ (ως δανεικός) για άλλους έξι μήνες, θα σας το ξεκαθαρίσω, θα προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί δεν είναι γνωστό, πού μπορείς να βρεθείς», δήλωσε.

Πινέδα: Μία υπέροχη εμπειρία, αλλά με πικρή γεύση στο τέλος το Μουντιάλ 2022

Παράλληλα, μιλώντας στη Marca Claro MVS, ο Ορμπελίν Πινέδα χαρακτήρισε «υπέροχη εμπειρία» τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ 2022 στα γήπεδα του Κατάρ, «αλλά με μία πικρή γεύση στο τέλος».

«Έχει μείνει μία πικρή γεύση, γιατί είχαμε μια ομάδα για να παλέψουμε, είχαμε σπουδαίους παίκτες, έναν εξαιρετικό προπονητή. Στο τέλος της ημέρας μας έκανε να το πιστέψουμε και το πιστέψαμε, γι’ αυτό έχουμε πικρή γεύση. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε πολύ περισσότερα για τον κόσμο και για εμάς», τόνισε.

Για τον χρόνο συμμετοχής που πήρε στη διοργάνωση, σχολίασε: «Ο Τάτα Μαρτίνο εμπιστεύτηκε 26 παίκτες, κάποιοι παίκτες έπρεπε να παίξουν, άλλοι όχι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στηρίξεις τους συμπαίκτες σου, τον προπονητή, γιατί όλοι δουλεύουμε και πάμε προς την ίδια κατεύθυνση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί του θέματος, σχολίασε: «Ο ενθουσιασμός μου ήταν στα καλύτερά του από την πρώτη μέρα. Η σειρά μου έφτασε κόντρα στην Σαουδική Αραβία, ο Τάτα ήρθε μου είπε ότι με εμπιστευόταν, Μου ζήτησε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, είτε είναι 45 είτε 60 λεπτά, αλλά να πάω μέχρι τέλους. Προσωπικά θέλω να πω ότι ήταν κάτι υπέροχο, αλλά πικρό, γιατί στο τέλος δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που επιθυμούσαμε.

»Κόντρα στην Σαουδική Αραβία βγήκαμε για να πετύχουμε τέσσερα γκολ. Από την πρώτη μέρα που προπονηθήκαμε για εκείνο το ματς, ξέραμε τι χρειαζόταν για να είμαστε στην επόμενη φάση».


Πηγή