Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ: «Εκλεκτός» για τον πάγκο της ο Φερνάντο Σάντος -Ποιες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο ιδανικός για να βάλει την ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά», με τον Πορτογάλο να αποτελεί την ιδανική λύση.

Η άποψη αυτή ανήκει στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες το ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει «ασφαλείς», έχει ήδη γίνει επαφή μεταξύ της Ένωσης και του προπονητή της εθνικής Πορτογαλίας, ο οποίος άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο κύκλος του στην εθνική Πορτογαλίας. Αυτό σημαίνει πως η οποιαδήποτε εξέλιξη θα εξαρτηθεί από την πορεία της ομάδας στα μπαράζ πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που ολοκληρώνονται στις 29 Μαρτίου.

Το γεγονός ότι οι Πορτογάλοι υποδέχονται στις 24/3 την Τουρκία, στο Πόρτο, και στον τελικό, εφόσον προκριθούν, υποδέχονται πιθανότατα την πανίσχυρη Ιταλία, έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα ως προς τις πιθανότητες πρόκρισης. Όμως, είναι και πρόωρο, αλλά και παρακινδυνευμένο, να θεωρήσει κανείς «τελειωμένη» την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 και μόνιμα παρούσα σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ ή Euro) τα τελευταία 22 χρόνια.

Όπως και να έχει, πάντως, η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να περιμένει, αφού οι ημερομηνίες της δίνουν το περιθώριο να στραφεί σε άλλη λύση, σε περίπτωση που ο Σάντος συνεχίσει στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ωστόσο, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, ενδεχόμενος αποκλεισμός της Πορτογαλίας φέρνει τον 67χρονο πολύ κοντά στην Ένωση, αφού ο ίδιος επιθυμεί να προπονήσει για τρίτη φορά την ομάδα, μετά το 2001 και το 2004.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να του δώσει τις εγγυήσεις που χρειάζονται στον έμπειρο τεχνικό για να εργαστεί σε ένα περιβάλλον σύγχρονο και ευρωπαϊκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά δεν εξασφαλίζουν ότι ο Αργύρης Γιαννίκης θα παραμείνει στο πόστο του έως το τέλος της σεζόν. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί από υπηρεσιακό προπονητή, αφού τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ΑΕΚ αδυνατεί να «συνέλθει» και στα πλέι οφ ίσως τεθεί σε κίνδυνο ακόμη και η ευρωπαϊκή συμμετοχή την ερχόμενη σεζόν. Παράλληλα, αλλαγές αναμένονται εντός των προσεχών ημερών και σε στελέχη, που μοιράζονται -αν όχι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη- τις «ανορθογραφίες για τα όσα συμβαίνουν (και) αυτήν τη σεζόν στην Ένωση.


Πηγή