Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
ΑΕΚ: Η προφητεία του Κωστένογλου που επιβεβαιώθηκε

ΑΕΚ: Η προφητεία του Κωστένογλου που επιβεβαιώθηκε

Σε ένα άλλο «φεγγάρι» βρίσκεται αυτήν την περίοδο η ΑΕΚ, έπειτα από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Νίκο Κωστένογλου να αναλαμβάνει το πόστο έστω και προσωρινά -μπορεί και όχι. Ο 48χρονος τεχνικός κατάφερε να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια και να δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του, οι οποίοι λίγο έλειψαν να κάνουν το… θαύμα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, ενώ στην Τρίπολη έφυγαν με τη νίκη επί του Αστέρα, έστω και στις καθυστερήσεις.

Μάλιστα, το «διπλό» στην Αρκαδία ήρθε στα… χασομέρια, κάτι το οποίο ο Έλληνας προπονητής το είχε προβλέψει. Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», μετά τον αγώνα στην Τραπεζούντα, έλεγε στους ποδοσφαιριστές του να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και σε περίπτωση που το κάνουν, τότε θα δικαιωθούν.

«Θέλω στο ματς να μην σταματήσετε να προσπαθείτε. Να μην τα παρατήσουμε, ό,τι και αν γίνει, μέχρι το τέλος. Αν το πιστέψετε, θα έρθει. Θα έρθει το γκολ της νίκης, ακόμα και στο 93ο λεπτό. Βλέπετε πόσο πολύ ο κόσμος το πιστεύει. Να νικήσουμε εδώ και να ξέρετε πως με τη Λαμία θα δείτε ένα Ολυμπιακό Στάδιο με 40.000 κόσμο», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Καβαλιώτης κόουτς.

Όταν, μάλιστα, ο Κωστένογλου επιβεβαιώθηκε, με τον Αντρέ Σιμόες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ο πρώτος που πήγε κοντά του, ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος του φώναζε: «Το έλεγες, το έλεγες, το είχες πει!».

Ανοικτό το θέμα προπονητή, πιθανή η απόκτηση παίκτη

Μετά από τα δύο παιχνίδια με Τραμπζονσπόρ και Αστέρα Τρίπολης, στην ΑΕΚ έχουν μπει σε ένα μεγάλο δίλημμα όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην ομάδα. Αυτό αφορά το θέμα του προπονητή, με την περίπτωση του Νίκου Κωστένογλου να κερδίζει πόντους. Άλλωστε, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και των παικτών, οι οποίοι θέλουν να παραμείνει, με τον Μάρκο Λιβάγια να τοποθετείται ανοικτά σε αυτό. Το θέμα διαχειρίζεται αποκλειστικά ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Ίλια Ίβιτς, με το όνομα του Μάσιμο Καρέρα να έρχεται στο προσκήνιο.

Επίσης, ο Σέρβος κοιτάζει και στην αγορά των ελευθέρων παικτών για μια πιθανή προσθήκη. Μια βασική προσθήκη που μπορεί να γίνει, αφορά τη θέση «6». Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν εξετάσει διάφορες περιπτώσεις παικτών και για το άκρο της επίθεσης, το κέντρο της άμυνας και για αμυντικό χαφ.

Προτεραιότητα, όμως, αποτελεί η τελευταία περίπτωση, με επιλογές να υπάρχουν και μένει να φανεί κατά πόσο θα προχωρήσουν. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει κινητικότητα και για τα στόπερ, καθώς από χθες μετακόμισε και επίσημα στην Κραϊόβα ο Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος υπέγραψε με τον ρουμάνικο σύλλογο, τον οποίο συνάντησε στα προκριματικά του Europa League η ΑΕΚ, συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια, με τη δυνατότητα επέκτασης ακόμη ενός.


Πηγή