Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
ΑΕΚ: Κι όμως, ο Καρέρα έχει το καλύτερο ξεκίνημα δεκαετίας στο πρωτάθλημα

ΑΕΚ: Κι όμως, ο Καρέρα έχει το καλύτερο ξεκίνημα δεκαετίας στο πρωτάθλημα

Για ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Παναθηναϊκό (1-2), όντας τυπικά γηπεδούχος. Ο Μάσιμο Καρέρα βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα, έπειτα από το σερί των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων.

Ο Ιταλός τεχνικός χρεώνεται, σχεδόν εξ ολοκλήρου από μερίδα της κοινής γνώμης, τις κακές στιγμές της Ένωσης από το ξεκίνημα της σεζόν. Με αφετηρία τον χαμένο τελικό κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, κατάληξη την ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό και ενδιάμεσους σταθμούς τις κακές εμφανίσεις στην Ευρώπη.

Που σταματά η πραγματικότητα και που αρχίζει η υπερβολή; Ο Καρέρα είναι σίγουρα υπεύθυνος ως ο άνθρωπος που παρουσιάζει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο γήπεδο με τις επιλογές του. Επίσης, δίχως αμφιβολία, ο «δικέφαλος» κινδυνεύει να μείνει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό στις 16 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τώρα, όμως, οι ευθύνες του Καρέρα έχουν μεγιστοποιηθεί σε βαθμό τέτοιο που το εις βάρος του κλίμα αρχίζει να μοιάζει με το αντίστοιχο που επικρατούσε στην ΑΕΚ σε εποχές Μοράις και Καρντόσο. Αυτό είναι κάτι που ο Ιταλός δεν το αξίζει.

Μια πιο προσεκτική ματιά στα ιστορικά γεγονότα, μας αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο… χάλια όσο παρουσιάζονται. Αντιθέτως, στο πρωτάθλημα -που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της ομάδας- η ΑΕΚ έχει στις πρώτες 9 αγωνιστικές την καλύτερη συγκομιδή της δεκαετίας και μία από καλύτερες του 21ου αιώνα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 19 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει είναι υπεραρκετοί για πορεία πρωταθλητισμού, ίσως όμως «ξεθωριάζουν» στα μάτια του κόσμου επειδή ο μεγάλος ανταγωνιστής της, ο Ολυμπιακός, έχει έξι περισσότερους.

Ενδεχομένως να υποστηρίξει κάποιος ότι τις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν άλλα παράλληλα γεγονότα που εξωράιζαν την εικόνα. Είναι μία σωστή άποψη, όμως δε συνεπάγεται «δαιμονοποίηση» του Ιταλού προπονητή, ο οποίος παρέλαβε χάος, δημιούργησε μια αξιόμαχη ομάδα και πορεύεται με βαθμολογική συγκομιδή (πολύ) ανώτερη του μετρίου. Άπαντες αποδέχονται, φυσικά, ότι οι ήττες σε διαδοχικούς σημαντικούς αγώνες αποτελούν ενδείξεις λανθασμένων επιλογών της τεχνικής ηγεσίας.

Όμως, αυτό είναι κάτι που συνέβαινε κατά κόρον εδώ και χρόνια και «μπαλωνόταν» με τη γνωστή πρακτική της αλλαγής προπονητή μεσούσης της περιόδου, χωρίς να συνοδεύεται με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αναλυτικά οι θέσεις και η συγκομιδή της ΑΕΚ στις τελευταίες δέκα παρουσίες της στη Super League, μετά από εννέα αγώνες.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πηγή